Regija
KRAJ VIŠEGODIŠNJE BLOKADE

Kutjevački TZ vratio dugove
Objavljeno 13. prosinca, 2017.

KUTJEVO - Turistička zajednica Kutjeva nekoliko je godina bila blokirana i u financijskim dubiozama. Takvu ju je naslijedio gradonačelnik Josip Budimir od bivše gradske uprave, zajedno s velikim dugovima u Gradu Kutjevu. Blokada je nastala zbog duga 2004. godine, koji je po jednom računu iznosio 90 tisuća kuna, a u međuvremenu se, nakon sudskih postupaka, koji su trajali 13 godina, s kamatama popeo na 320 tisuća kuna.

– U trenutku kada smo preuzeli Grad, prije četiri godine, s naslijeđenim dubiozama, u Kutjevu nismo mogli sanirati taj dug, koji je bio veliko opterećenje za proračun, tako da je TZ cijelo vrijeme bio blokiran. Nismo praktički ništa mogli raditi s TZ-om, nismo mogli aplicirati neke projekte za sredstva fondova i ministarstava koji bi svakako pridonijeli turističkom razvoju ovog kraja – kazao je kutjevački gradonačelnik Josip Budimir. On je, kada je uspostavljena kontrola nad proračunom i vraćeni dugovi Grada, stupio u kontakt s vjerovnikom Trajbar teamom i predložio neku vrstu nagodbe.

- Uspjeli smo se u višemjesečnim pregovorima dogovoriti i smanjiti taj dug, nagodili se na iznos od 190 tisuća kuna, koji smo mogli prihvatiti. Uspjeli smo 150 tisuća kuna uštedjeti Gradu. Sada je Turistička zajednica odblokirana i počela je raditi, stavili smo sve na dobre temelje, zaposlili smo i osobu kao voditelja TZ-a. Do sada smo svi pomalo radili i održavali je na životu, da se ne ugasi, a sada je došao trenutak da se malo razmašemo u priči o turizmu u Kutjevu, koju će dalje voditi Jasmina Kukić, koja je počela raditi prije dva tjedna. Nadam se da će uspjeti razviti sve turističke potencijale koje ima Kutjevo. Kutjevo je brend, i turizam u gradu može biti na višem nivou – zaključio je Budimir, najavivši već prve manifestacije, prvi put i Advent u Kutjevu. AGM Kruna

Voditeljica Turističke zajednice je Jasmina Kukić, a Budimir je najavio i prvi Advent u Kutjevu

Možda ste propustili...

ZA REKONSTRUKCIJU ZGRADE STARE KOŽARE U VIROVITICI

HGSS-u još 45.000 eura od Županije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli