Crna kronika
ISTRAŽNI ZATVOR 19-GODIŠNJAKU

Poginula u BMW-u koji je vozio pijani mladić bez vozačke dozvole
Objavljeno 12. prosinca, 2017.

Vezani članci

ZBOG NESREĆE U KUŠEVCU UHIĆEN 19-GODIŠNJAK

BMW u kojemu je djevojka poginula vozio drugi vozač

OSIJEK - Protiv 19-godišnjaka koji je vozio automobil u kojem je 2. prosinca bila Marinela T. (20), koja je preminula u bolnici nakon prometne nesreće, Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku pokrenulo je istragu. Odvjetništvo u svom priopćenju navodi da je 19-godišnjak u alkoholiziranom stanju bez vozačke dozvole i brzinom većom od dopuštene, upravljao BMW-om 530D Ulicom Stjepana Radića iz smjera Ivanovaca Đakovačkih prema središtu Kuševca.

- Okrivljenik je zbog svega navedenog izgubio nadzor nad vozilom i sletio u odvodni kanal te udario u betonski šaht, nakon čega je vozilo odbačeno u zrak i više se puta prevrnulo, udarivši u drugi parkirani automobil i stablo te potom palo u odvodni kanal - doznajemo iz Općinskog državnog odvjetništva Osijek. Od posljedica ozljeda u bolnici je preminula 20-godišnjakinja, dok je 31-godišnjak zadobio višestruke teške ozljede.

Na prijedlog osječkog općinskog odvjetništva u Osijeku, sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio je istražni zatvor protiv 19-godišnjaka zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.S.Lacić

ZATVOR DO 12 GODINA

Prema Kaznenom zakonu za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu u kojem sudionik, koji kršenjem propisa o sigurnosti prometa izazove opasnost za život i tijelo ljudi ili za imovinu velikih razmjera, prouzroči tešku tjelesnu ozljedu druge osobe ili imovinsku štetu velikih razmjera, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. Ako je kaznenim djelom prouzročena drugoj osobi osobito teška tjelesna ozljeda, predviđena je zatvorska kazna od jedne do osam godina. Ako je prouzročena smrt jedne ili više osoba, Kazneni zakon predviđa zatvor od tri do dvanaest godina.

Najčitanije iz rubrike