Sport
EUROPSKA JUDO LIGA

Trima osječkim džudašicama pehari za ukupni plasman
Objavljeno 12. prosinca, 2017.

U rumunjskom Aradu održan je dvodnevni judo turnir te posljednje, 4. kolo regionalne Europske lige za mlađe kadete i kadetkinje (U16) na kojem su uspješan nastup imali članovi oba osječka kluba. Sudjelovalo je 350 džudaša iz šest zemalja, a osječkim su džudašima pripale tri pojedinačne medaljte te isto toliko pehara za ukupan poredak.

Mladost je nastupila s petero natjecatelja, a medalje su osvojile djevojke. Stella Lovaković bila je najbolja u U14 konkurenciji, kategorije +63 kg, a u U16 u istoj kategoriji bila je peta, dok je Nives Grčić (U16) osvojila treće mjesto u kategoriji do 52 kg. Obje su u poretku najuspješnijih, gdje su se bodovali nastupi na svim turnirima Europske lige (Subotica, Szeged, Osijek) zaslužile pehare, Nives je pripao zlatni, a Stelli brončani. Od ostalih “mladostaša” Andrija Kraljičak (U 16, do 66 kg) bio je sedmi, dok su Filip Mjertan (U16, +81 kg) i Patrik Hanić (U16, do 46 kg) ostali bez plasmana.

Judo klub Osijek u Aradu je predstavljala Tisa Česko koja je u kategoriji do 57 kg zauzela drugo mjesto. To joj je bilo dovoljno da u ukupnom poretku nakon sva četiri kola dobije pehar za najuspješniju u svojoj kategoriji. G.R.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike