Sport
SEHA GAZPROM LIGA

Pančevo je bilo dobro upozorenje
Objavljeno 12. prosinca, 2017.

Užurbani ritam imaju rukometaši NEXE-a pred sam kraj natjecateljske 2017. godine. U 20 dana odigrat će čak pet utakmica. Tri su već apsolvirali. U dvije su doživjeli poraze i to na domaćem terenu, pali su od europskog prvaka Vardara te od PPD-a Zagreb, koji je u subotu minimalno slavio nakon odlične utakmice i još boljeg otpora našičkih rukometaša, koji su bili u velikoj prigodi susret završiti i s po kojim bodom. Između Vardara i NEXE-a odigran je susret u Pančevu protiv Dinama. Našičani su tamo ostali neporaženi. Bilo je 25:25, ali u toj velikoj seriji bilo je to najslabije izdanje našičkog sastava. Susret protiv viceprvaka Srbije bila im je dovoljna opomena uoči večerašnjeg gostovanja kod prvaka Srbije, Vojvodine. Novosađani su ove sezone jedini suparnik kojeg su Našičani uspjeli svladati u SEHA-Gazprom ligi. Bilo je to još na početku prvenstva. Radi se o sudaru trenutačno dvije najslabije plasirane momčadi na ljestvici. Vojvodini uz to gostovanje NEXE-a dolazi nakon blijedog nedjeljnog izdanja u srbijanskom derbiju u kojem je Dinamo ostvario pobjedu u Pančevu (22:20), te tako potvrdio kako su vrlo neugodan suparnik za svakoga. A NEXE-u su pokazali kako ne treba igrati.

- Protiv PPD-a Zagreb pokazali smo kako možemo odigrati vrhunsku utakmicu, a prije toga protiv Dinama pokazali smo kako to izgleda kada nismo sto posto unutra i kada nisi sto posto koncentriran. Vjerujem da nam je Pančevo bilo dovoljno upozorenje - ispričao nam je Hrvoje Horvat, trener NEXE-a.

Do kraja natjecateljske 2017. godine NEXE-u, osim gostovanja u Novom Sadu, slijedi i domaća utakmica protiv skopskog Metalurga. Sigurno je želja na Božić otići s novih šest bodova na kontu. Značilo bi to i značajan napredak na tablici. Ipak, subotnja utakmica protiv PPD-a Zagreb sigurno je ostavila određenog traga. Protiv “zagrebaša” nisu igrali Sršen i Gadža. Protiv Vojvodine stoga, bit će još više rotacije.

- Sigurno da ćemo tu zarotirati, da će igrači koji su manje igrali dobiti veću minutažu. Drago mi je da smo utakmicu protiv PPD-a Zagreb iskoristili da se pokrenemo u tom napadačkom dijelu. Moj nekakav plan bio je da prvo stabiliziramo obranu i taj defenzivni dio vraćanja unazad. Nakon što smo to uspjeli sada ćemo dosta raditi na napadu i tranziciji, što se protiv Zagreba moglo vidjeti. Radimo dosta i na križanjima. Sve je usmjereno prema veljači i ožujku kada nas očekuje nastup u skupini EHF kupa. No, predstoje nam još susreti SEHA-Gazprom lige u kojima želimo i dalje napredovati i dalje se razvijati, tako da kad nam dođe taj ključni mjesec, da budemo pravi. Do sada smo odlično tempirali formu, a vjerujem da će tako biti i kada nam dođe Cocks doma (prije toga Našičani gostuju kod Goppingena nap.a), ali i kada budemo gostovali kod Kopra. Sve je trenutačno usmjereno na taj plan i cilj – zaključio je Horvat.

U njegovu viziju igre odlično se uklopio lijevo krilo Marin Jelinić. Postigao je protiv PPD-a Zagreb osam pogodaka od deset pokušaja. Bilo bi dobro da to ponovi i protiv Vojvodine.

- Imamo jako težak raspored, ali to nam ne smije biti opravdanje. Moramo stisnuti zube, baciti se na glavu i u u Našice se vratiti s tri boda - izjavio je Jelinić.

Utakmica Vojvodina – NEXE igra se večeras u SD Slana Bara, s početkom u 20.30 sati. Prijenos je na Arena sport TV-u.

Krešimir LACKOVIĆ/Srećko SOBODIĆ
Možda ste propustili...

DERBI SUSRET PAKET24 PREMIJER LIGE ZA RUKOMETAŠE

Vori: NEXE je sad kao ranjeni lav, Vuja će već nešto smisliti

STUDENTSKO TAEKWONDO PRVENSTVO HRVATSKE

Dva srebra stigla na istok Hrvatske

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana