Osijek
IZVIĐAČKI KLUB “JAVOR”

Betlehemsko svjetlo mira dolazi i u Osijek
Objavljeno 12. prosinca, 2017.

Delegacija osječkog Izviđačkog kluba “Javor” u subotu (16. prosinca) odlazi u Beč, gdje će s ostalim hrvatskim i europskim izviđačima preuzeti Betlehemsko svjetlo. “Betlehemsko svjetlo mira” program je koji je počeo 1986. godine u Austriji, u sklopu dobrotvorne misije za djecu s poteškoćama i osobe u potrebi. Poput svjetla se ta inicijativa tada proširila u više od 20 zemalja Europe. Stoga svake godine predstavnik austrijskih izviđača u špilji Kristova rođenja u Betlehemu pali svijeću, koja se tada prenosi u glavni grad Austrije - Beč. Odande predstavnici izviđača diljem Europe prenose svjetlo mira u svoje zemlje, netom prije Božića.

Tako će “javorovci” s ostalim hrvatskim izviđačima svjetlost prenijeti 17. prosinca prvo u Zagreb, potom u Đakovo, a u kasnim će večernjim satima “Betlehemsko svjetlo mira” zasjati i u Osijeku.

Izviđači “Javora” će svjetlo Betlehema rado donijeti i u domove svojih sugrađana, koji kontaktom na telefonski broj: 099/245 4147 mogu dogovoriti termin zajedničkog prenošenja ovog simbola mira, ljubavi i prijateljstva. Mr.M.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike