Mozaik
WEAREDEVELOPERS

U Beču gostuju Wozniak i Romero
Objavljeno 12. prosinca, 2017.

Bečka konferencija WeAreDevelopers koja je, kako i samo ime kaže, namijenjena programerima i IT stručnjacima u protekle je dvije godine doživjela nevjerojatan zamah. Konferencije koja je u premijernoj godini zabilježila svega 200 sudionika, u 2017. godini u prenamijenjenom industrijskom pogonu Marx Halle ugostila je oko 4000 sudionika iz cijeloga svijeta, uključujući i Hrvatsku. Misija ove konferencije je omogućiti programerima iz cijeloga svijeta da se povežu i razmijene svoja znanja i iskustva. A u središtu interesa nalaze se aktualne teme kao što su virtualna realnost, internet-stvari, robotika i umjetna inteligencija. Jedan od govornika idućega izdanja konferencije koja će se u Beču održati od 16. do 18. svibnja 2017., je i Steve Wozniak – Woz, koji je 1976. s kolegom Steveom Jobsom osnovao kompaniju Apple. Konferencija će se 2018. održati na novoj lokaciji, Austria Centar, a očekuje se između 8000 i 10.000 posjetitelja.

- Sudjelovanje osoba poput Stevea Wozniaka govori o značaju naše konferencije i pokazuje da je WeAreDevelopers postao međunarodno prepoznatljiv brend - ističe Sead Ahmetović, jedan od organizatora konferencije. Osim legendarnog Woza na konferenciju ponovno dolazi i John Romero, jedan od kreatora planetarno poznatih igara "Doom" i "Quake". Ovaj put pridružit će mu se i supruga Brenda, također programerka. Osim Romera i Wozniaka potvrđeni su i drugi međunarodni govornici kao što su Renaud Visage, jedan od suosnivača tvrtke Eventbrite, Angie Jones, automatizacijski inženjer u sveprisutnom Twitteru, te Feross Aboukhadijeh iz WebTorrenta. Najavljeni su i govornici iz Nginxa, Amazona, Microsofta i mnogih drugih svjetskih IT kompanija. Početkom prosinca otvoren je poziv za prijavu govornika. Developeri iz svih zemalja svijeta mogu prijaviti ideje i tako ih predstaviti međunarodnoj publici.

- Svi su programeri dobrodošli sa svojim idejama i prezentacijama. Cilj nam je potaknuti govornike da svoje znanje podijele s drugim programerima na konferenciji - kaže Thomas Pamminger, suosnivač WeAreDevelopers. Pretprodaja ulaznica već je počela, a early bird cijena iznosi od 299 eura naviše. T.K.

Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike