Sport
STOLNOTENISKA SUPER LIGA

“Vodeni” kao šesti na zimsku stanku
Objavljeno 10. prosinca, 2017.

Stolnotenisači Vododvod Osijeka nisu uspjeli drugi tjedan uzastopce biti - iznenađenje kola. Nakon što su u prošloj prvenstvenoj dionici Super lige protiv svih očekivanja svladali državnog prvaka i do tada neporaženi dubrovački Libertas, u subotu su izgubili u Puli od istoimenog domaćina s 4:1. Konačni rezultat je puno uvjerljiviji od onoga što se događalo za stolom, jer čak tri meča igrala su se u pet setova, a sva tri su otišla na stranu domaćina.

Već prvi meč mogao je dati naslutiti što će se događati u pulskoj dvorani. “Zakrvilo” se u susretu između Frane Runjića i Vjekoslava Zovka, a slavio je domaći igrač nakon drame u pet setova. Zovko je na nedavnom Tovinu memorijalu svladao Franu, ali u Puli je stigla osveta od strane Runjića. Nakon Frane, za stol je stao njegov brat Marin Runjić i s lakih 3:0 pobijedio mladog Baneka. Veteran Dragan Knežević iz tjedna u tjedan dokazuje kako u njemu još ima “dinamita” i u svom je stilu detonirao Marakovića te donio “vodenima” bod za ukupni rezultat od 2:1. Osječani su bili blizu izjednačenju, u parovima su vodili 2:1 u setovima, ali na tom su i ostali. Nakon toga još jedan neizvjestan meč, ali i taj je otišao na stranu domaćina nakon što je Frane Runjić svladao Baneka s 3:2 u setovima te osigurao Puli dva važna boda.

Susretima 9. kola završio je prvi dio sezone stolnoteniske Super lige, a zimsku stanku na vrhu tablice dočekuje Libertas Marinkolor s omjerom 8-1. U stopu ga istim omjerom pobjeda i poraza prati varaždinski Starr, GSTK Zagreb je treći sa skorom 6-3, a isti učinak imaju i Dugo Selo te Pula. Iza njih je Vodovod (5-4), te Obrtnička škola Slavonski Brod (3-6). Iza slavonskog dvojca je Split (2-7), Igea Varaždin (1-8), te Podravka (0-9). I. Liović

Pula                                      4
Vodovod Os.                        1

F. Runjić - Zovko 3:2; M. Runjić - Banek 3:0; Maraković - Knežević 1:3; Runjić/Runjić - Banek/Zovko 3:2; F. Runjić - Banek 3:2.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike