Novosti
ŠEST MJESECI VLADE

Damir Krstičević i dalje je najpopularniji ministar
Objavljeno 11. prosinca, 2017.

Prije šest mjeseci vlada Andreja Plenkovića doživjela je veliku rekonstrukciju. Otpao je Most, u Vladu ušao HNS. Kako je pokazalo istraživanje Dnevnika Nove TV građanima su očekivanja od ove vlade u odnosu prema početku mandata dramatično opala. Za svakog drugog ispitanika ili njih 51 posto očekivanja od Vlade su ispod onoga što su mislili na početku. Čak 52 posto građana razočarano je radom premijera.

U odnosu na početak mandata, sada je šest novih ministara. Premijera Plenkovića pozitivnim ocjenjuje 44 posto ispitanika, a 50 posto negativno. Najpopularniji ministar je i dalje Damir Krstičević o kojem pozitivan dojam ima 63 posto ispitanika. Uspješna turistička sezona osigurala je drugo mjesto ministru Gariju Cappelliju i o njemu pozitivan dojam ima 62 posto ispitanika. Zanimljivo kako je ministar još u siječnju za većinu bio nepoznat. Ministar Tomo Medved je stabilan u vrhu popularnosti i o njemu pozitivan dojam ima 58 posto ispitanika. Slično je i s Tomislavom Tolušićem, o kojem pozitivan dojam ima 56 posto ispitanika. Ministrica Blaženka Divjak nakon šest mjeseci našla se u vrhu po popularnosti. Pozitivnim je ocjenjuje 52 posto ispitanika. O ministru Olegu Butkoviću pozitivno misli 51 posto ispitanika, a negativno njih 24 posto. I dalje četvrtina birača ne zna za njega. Zdravko Marić na početku godine bio je u vrhu. Većina građana i dalje o njemu ima pozitivan dojam, točnije njih 51 posto, ali raste broj nezadovoljnih i sada ih je 38 posto. Goran Marić je od početka godine za građane “stabilno” pozitivan ministar. Takvim ga ocjenjuje 40 posto ispitanika. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović podijelio je građane. O njemu pozitivno misli 39 posto, a negativno 30 posto, a ne zna ili za njega nije čulo 31 posto ispitanika.

Ministrica Gabrijela Žalac predvodi donji dio ljestvice. O njoj pozitivan dojam ima 39 posto građana, a i dalje za nju nije čulo 40 posto građana. Nina Obuljen Koržinek nije pokvarila imidž kod građana. O njoj pozitivan dojam ima 36 posto ispitanika. Milan Kujundžić "potonuo" je s vrha prema dnu popularnosti. Većina građana o njemu ima negativan dojam, točnije njih 57 posto. Tomislav Ćorić pozitivan je za 34 posto građana, no i dalje 40 posto ispitanika za ministra nije čulo. Svaki treći građanin o ministrici vanjskih poslova Mariji Pejčinović Burić ima pozitivan dojam, ali 47 posto nije čulo ili ne zna ništa o ministrici. Ministrica Nada Murganić također je podijelila građane. Njih 30 posto o njoj ima pozitivan dojam, a negativan 34 posto. Martina Dalić još je jedan član Vlade o kojem većina građana ima negativno mišljenje, točnije 54 posto. Predraga Štromara birači ili ne znaju ili o njemu imaju negativan dojam - 28 posto ispitanika o njemu misli pozitivno. Za veći dio birača Marko Pavić je nepoznanica. Njega ne zna 45 posto ispitanika. Sličan rejting među biračima ima i Dražen Bošnjaković. Pozitivnim ga ocjenjuje 24 posto, a negativnim 33 posto ispitanika, ne zna ništa o njemu 43 posto. Ministar Lovro Kuščević i dalje je većini građana, za njih 60 posto, nepoznat. V.T.

52

posto građana razočarano je radom premijera Plenkovića

Možda ste propustili...