Novosti
GRADSKI I ŽUPANIJSKI HDZ

Želimo 2021. imati gradonačelnika Osijeka
Objavljeno 10. prosinca, 2017.

Nakon osvojene većine glasova na unutarstranačkim izborima 3. prosinca, mladi Ivan Radić postao je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Osijek, a iako su ti izbori podijelili mnoge članove ove političke stranke, na subotnjoj konferenciji za medije otkriveno je kako sada ponovno nastavljaju djelovati “sinergijski, zajednički i kao kompaktna cjelina”. Konferenciji su uz Radića i predsjednika županijskog odbora HDZ-a, Ivana Anušića, nazočili predsjednici temeljnih ogranaka, mjesnih zajednica i saborski zastupnici te stranke.

- Sada su izbori iza nas, pa osječko-baranjski i osječki HDZ nastavljaju raditi jedinstveno, nikad jači, u nastojanju stvaranja sinergije državne, županijske i gradske organizacije - istaknuo je Radić, otkrivajući kako HDZ na lokalnim izborima 2021. godine, uz osječko-baranjskog župana, želi dobiti i gradonačelnika Osijeka. Takvu viziju za budućnost podržao je i osječko-baranjski župan, Ivan Anušić, naglašavajući kako unutarstranački izbori ne bi smjeli, niti će, proizvesti ikakve probleme izvan stranke.

- Ono što decidirano, jasno i nedvosmisleno želim reći jest da HDZ i vrh stranke na ovim izborima nisu imali svoje kandidate i prioritete, stoga odabranog kandidata neupitno priznajemo, naročito zbog činjenice da je izabran na ovako demokratičan način, prvi put u povijesti naše stranke. HDZ sada ima jedan cilj, a to je do kraja pridobiti povjerenje birača u cijeloj Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku, kako bismo ostvarili rezultat kojemu težimo već 27 godina. Stoga spremni dočekujemo sljedeću utakmicu pod nazivom “dobiveni izbori 2021. na svim poljima i lokalnim samoupravama Osječko-baranjske županije”- rekao je Anušić. M.Mandić

“Dio iste političke obitelji”

Upravo je odnos Anušića i Radića najviše zanimao prisutne novinare na konferenciji, jer je poznato da je župan tijekom unutarstranačkih izbora izravno podržavao kandidaturu Domagoja Mikulića, Radićeva protukandidata. “Mi smo jedna stranka, a ne dvije, svatko je u protekloj utakmici imao kandidata kojega je više preferirao, ali tako je to u politici – nekada pobijedite, nekada izgubite. Ne osjećam nikakvu gorčinu, jer se sada moramo pripremiti za lokalne izbore 2021.. Ivan ima potpunu podršku svih članova, koji vjeruju da za tri godine možemo napraviti još bolji posao nego do sada”, rekao je Anušić. “Mi smo svi dio iste političke obitelji”, zaključio je Radić.

Možda ste propustili...

INOVACIJSKO NATJECANJE ZA PRIMJENU UMJETNE INTELIGENCIJA U ZDRAVSTVU I MEDICINI

Pobjednik MediBoost

NAPREDAK HRVATSKE U EUROPSKOM DIGITALNOM DESETLJEĆU

Umjetna inteligencija neka će radna mjesta ukinuti, ali će i stvoriti druga