Mozaik
UDRUGA VINOGRADARA, VINARA I VOĆARA "VETERI CASTRA" IZ VETOVA

Treći “Vinski bal” vetovačkih vinara uz običaj krštenja mošta
Objavljeno 10. prosinca, 2017.

Treći put jedna od najaktivnijih vinskih udruga, “Veteri Castra” iz Vetova organizirala je Vinski bal, druženje svih članova sa supružnicima i članovima obitelji. Na bal su uvijek pozvani i prijatelji Udruge i oni koji podržavaju rad udruge vinara na razne načine. Predsjednik udruge, Branko Jakobović pozdravio je sve goste ovoga sada tradicionalnog, 3. zaredom Vinskog bala, koji organiziraju svake godine u drugom, od dva ugostiteljska objekta na svom području, pa je ovaj bal organiziran u Ribarskoj kući u Lukaču. Udruga će nastaviti svoj bogati rad, a uskoro počinju i pripreme za svoju veliku manifestaciju Vincelovo na otvorenom, koja se proteklih godina profilirala kao najveća vincelovska manifestacija u Požeštini. Udruga ima više od 70 aktivnih članova, a i bal je prilika da se učlane i novi članovi. Jedan od redovnih, ali posebnih članova svakako je i poznati pjevač, Stjepan Jeršek Štef iz Osijeka, koji je sve goste na vinskom balu počastio blokom svojih pjesama i uspješnica iz prošlih godina. Poseban je član, koji se istaknuo kao veliki sponzor i donator udruge, Robert Topalušić, ugostitelj iz Baške s otoka Krka, koji je i veliki kupac vetovačkih vina, kojemu su ovom prilikom vetovački vinari uručili i zahvalnicu.

Ove su godine u sklopu bala organizirali i Martinje s tradicionalnim pučkim običajem krštenja mošta, koji je prikazao kutjevački vinski biskup Fio. Za ovu zgodu izabran je i biser kum Goran Šutalo, prijatelj i sponzor udruge, koji je uz ovu priliku dobio i kumovnicu, koja mu omogućava da cijele godine obilazi vinske podrume i kuša vina.

Za odličnu svečanu večeru, od nekoliko jela, poslužen je poseban specijalitet - divljač u umaku od gljiva - posluženi su i buncek, prženi kiseli kupus s domaćim kobasicama i palentom te palačinke za desert. Organizirana je i bogata tombola, uz simboličnu cijenu, a prikupljena sredstva služit će za rad udruge. Uz ponajbolja vina vetovačkih vinara, plesni podij nije bio nikada prazan, a sve je potrajalo do jutarnjih sati. Za zabavu su ove godine bili zaduženi članovi tamburaškog sastava Bisernica. AGM Kruna

Uskoro počinju i pripreme za svoju veliku manifestaciju Vincelovo na otvorenom

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOLAZE SVJETSKA I REGIONALNA BLUES IMENA

Headliner Thrill Blues Festivala je 19-godišnja senzacija iz Velike Britanije

2

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

3

DISKOGRAFSKA SPAJALICA: VLADIMIR KOČIŠ ZEC

Volim napraviti povremeno određene pomake, odmak od nekog svojeg standarda