Mozaik
BAJAGA I INSTRUKTORI NASTUPILI U OSIJEKU

Vesele pjesme koje bude uspomene na mladost
Objavljeno 10. prosinca, 2017.
Izveo je presjek hitova iz svih dijelova svoje karijere i jednu novu pjesmu

Volimo vas Osijek, živi bili sto godina! - poručio je Momčilo Bajagić - Bajaga na kraju dvosatnog koncerta u osječkoj Dvorani Gradski vrt, kojom su odjekivale njegove pjesme uz zborno pjevanje publike.

Bajagu su Osječani imali prilike zadnju put uživo gledati prije četiri godine na besplatnom koncertu u jednom shopping centru, a zadnji pravi dvoranski koncert odradio je 2011., također u Dvorani Gradski vrt. U međuvremenu je objavio album “Daljina, dim i prašina”, i nastupao po cijeloj regiji bez prestanka i s jednakim uspjehom kao i zadnja tri desetljeća. Bajaga ima jednu od najvjernijih baza obožavatelja koju većim dijelom čine oni starije generacije, koje uz njegove pjesme vežu uspomene na djetinjstvo i/li mladost - jednostanije rečeno “one neke lijepe dane”.

To je bilo više nego očito u osječkoj dvorani koja je bila gotovo puna veselih fanova različitih godina, no s naglaskom na one koji su odrastali uz Bajagu. Iako je na pozornici proveo nekoliko desetljeća, Bajaga i dalje “prži kao mladić”, a isto se može reći i za njegove “instruktore”. Od samog početka koncerta i pjesme “S druge strane jastuka”, svirali su sjajno i uigrano, što ne čudi s obzirom na golemo iskustvo i kvalitetu benda. Osim legendarnog vokala, vrsnih glazbenika i stihova koje je nemoguće ne znati napamet, najveći plus Bajage i Instruktora bilo je njihovo očito uživanje u svirci, čime su podizali ionako odlično atmosferu u dvorani.

Nizale su se pjesme iz svih dijelova njegove karijere, a publika je burno reagirala već nakon prvih par taktova: “Godine prolaze”, “Verujem, ne verujem”, “Ako treba da je kraj”, “Ovo je Balkan”... Bajaga je osječku publiku počastio, kako je rekao, svjetskom premijerom svoje nove pjesme “Kad mesec prospe rekom srebra sjaj”. Vrhunac večeri bila je, naravno, kultna “Zažmuri”, kad se dvorana na čas pretvorila u “zvjezdano nebo” obasjano mobiteloma i pokojim upaljačem.

Euforija se nastavila dalje uz pjesme “220 u voltima”, “Tišina”, “Lepa Janja ribareva kći”, “Kad hodaš”, “Dobro jutro džezeri”, “Život je nekad siv nekad žut”, “Moji drugovi”, “Vesela pesma”... Plesalo se i pjevalo bez prestanka, tako da je nakon službenog dijela koncerta Bajaga Osijeku poklonio poduži bis na kojemu je otpjevao “Od kada tebe volim”, “Ruski voz”, “442 do Beograda”, i već tradicionalno finale njegovih koncerata: “Samo nam je ljubav potrebna”. Dok je s publikom na kraju pjevao “All you need is love”, Bajaga se, nadamo se, kao i mi, veselio nekom sljedećem gostovanju u gradu na Dravi kojega nećemo morati čekati dugo poput ovoga.

Tanja KVORKA

“Zažmuri”

DVORANA SE PRETVORILA U “ZVJEZDANO NEBO”

Možda ste propustili...

NA PODRUČJU JUŽNE KALIFORNIJE

Lego kockice na udaru lopova

Najčitanije iz rubrike