Osijek
POČAST PRVOM HRVATSKOM PREDSJEDNIKU

Dr. Franjo Tuđman jedan je
od najvećih hrvatskih sinova
Objavljeno 10. prosinca, 2017.

U nedjelju, 10. prosinca, obilježeno je 18 godina od smrti prvoga hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana. Počast su mu, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomenika na Trgu slobode, odali ponajprije članovi HDSSB-a, predvođeni predsjednikom Branimirom Glavašem, potom župan Ivan Anušić i predsjednik Gradskog vijeća Osijeka Željko Požega zajedno sa svojim suradnicima, a zatim i predstavnici osječkog ogranka HDZ-a predvođeni novim predsjednikom Ivanom Radićem te članovi udruga proizišlih iz Domovinskog rata.

- Gledajući 18 godina unatrag, iz godine u godinu sve je veće suglasje među hrvatskim narodom da je dr. Franjo Tuđman najveća osoba i povijesna ličnost u proteklih 14. stoljeća hrvatskog naroda. Dr. Tuđman je svjetionik koji svijetli sve jače – rekao je Glavaš.

- Dr. Franjo Tuđman ponajprije je bio državnik i vizionar, a onda i političar, što je danas rijetkost. Svjedočimo da danas političar može biti gotovo svatko, a vizionar i državnik malo tko. Iz tog razloga, dr. Franjo Tuđman zaslužuje najveću počast i jedan je od najvećih hrvatskih sinova – poručio je župan Anušić.

Požega je istaknuo povijesnu ulogu prvog hrvatskog predsjednika u nastanku hrvatske države, rekavši kako smo sve svjesniji njegova liderskog dopronosa u povijesti hrvatskog naroda.

Radić je pak istaknuo kako je dr. Tuđman u najtežim trenutcima za našu zemlju donosio ispravne i hrabre odluke, te je svoju viziju pretvarao u djela stvorivši slobodnu i demokratsku Republiku Hrvatsku. J. Pejaković

Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

Najčitanije iz rubrike