Osijek
PRIREDBA ZA DAN INVALIDA

Osnaživanje osoba s invaliditetom za integraciju
Objavljeno 11. prosinca, 2017.

Društvo za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama tradicionalno je i ove godine obilježilo Dan invalida prigodnim domjenkom i programom u izvedbi svojih korisnika. Osnovano je 1958. godine s ciljem podizanja kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji, a kao rezultat njihova zalaganja pet je godina kasnije osnovana tadašnja Specijalna osnovna škola “Sr. Zlatan Sremec”. Nakon Domovinskog rata nastavili su s radom okupljajući svoje članove te osnivanjem pravnog i psihosocijalnog savjetovališta za roditelje skrbnike i osobe s intelektualnim teškoćama.

- Nova velika zadaća aktiviranja i socijalnog uključivanja odraslih osoba s intelektualnim teškoćama u društvo postaje prioritet u radu ove udruge - kaže Svetlana Marinković, voditeljica.

Rad ove udruge prepoznat je i ima podršku resornih ministarstava, Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, ali i samih korisnika i njihovih obitelji. A oni su i bili nositelji programa priredbe održane u petak, u prostorijam društva na Solarskom trgu. I ove su im se godine pridružili članovi KUD-a Josipovac. D.Ku.

Možda ste propustili...

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike