Osijek
POTPISAN UGOVOR S MINISTARSTVOM

OŠ Laslovo započela projekt “Festival multikulturalnosti”
Objavljeno 11. prosinca, 2017.

OŠ Laslovo uručen je ugovor vrijedan 1,5 milijuna kuna za projekt Festival multikulturalnosti - razvojem interkulturalnih kompetencija do umijeća komuniciranja, iz poziva Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog obrazovanja. Ugovor je potpisala Silvija Bocka, ravnateljica OŠ Laslovo, na svečanosti u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Riječ je o nepovratnim sredstavima Europskog socijalnog fonda (ESF) u sklopu Operativnoga programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.”.

Bocka navodi kako je njihov projekt ocijenjen kao prvi na rang-listi među 20-ak projekata. - Naša je škola nositeljica projekta, a partneri su OŠ Dežanovac, OŠ Kistanje, Pučko otvoreno učilište Vinkovci i Općina Ernestinovo. Svrha je projekta razvoj interkulturalne pismenosti učenika partnerskih osnovnih škola kako bi se kod učenika razvile kompetencije nužne za cjeloživotno učenje. Projekt će se provoditi u dvije faze, pri čemu će se u prvoj fazi, putem stručnih usavršavanja odgojno-obrazovnih djelatnika, kao i nabavom suvremene opreme za provođenje integrativne i ineteraktivne nastave, unaprijediti nastavničke kompetencije i razvojni potencijal škola za rad na razvoju interkulturne pismenosti učenika, dok će se u drugoj fazi provedbe kroz projektnu aktivnost Razvoj i provedba izvannastavnih aktivnosti iz područja interkulturne pismenosti, neposrednim radom s učenicima razviti novi kurikulumi za izvannastavne aktivnosti usmjerene na razvoj interkulturne pismenosti – pojašnjava ravnateljica Bocka.

Dodaje kako projekt traje 20 mjeseci, a sudjeluje 60 učenika i 40 odgojno-obrazovnih djelatnika.

- Odmah nakon svečanosti uručivanja ugovora s projektnim smo partnerima održali i prvi sastanak (Kick of meeting), projektnog tima i predstavljene su sve aktivnosti, proračun projekta, plan javne nabave, obveze partnera, terminski plan provedbe, te je dogovoren način rada i komunikacija među partnerima na projektu - kaže Bocka. D. Pejić

1,5

milijuna kuna vrijednost je projekta

Najčitanije iz rubrike