Regija
DV SUNCOKRET

Slatinski mališani veseli zbog blagdanskih aktivnosti i darivanja
Objavljeno 9. prosinca, 2017.

SLATINA - Prosinac je za djecu najveseliji mjesec u godini jer obiluje mnoštvom različitih blagdanskih aktivnosti i darivanja. U slatinskom Dječjem vrtiću Suncokret prosinac je započeo sijanjem božićne pšenice na blagdan sv. Barbare.
Sudjelovali su mališani Suncokreta i na priredbi "Ide zima" u organizaciji Društva Naša djeca Slatina, na kojoj su otpjevali jednu prigodnu pjesmicu. Veliki pljesak koji su dobili za svoj nastup njima je mnogo značio, jer znaju da je to nagrada za njihovo zalaganje. I ove godine djecu je u vrtiću posjetio sveti Nikola i darovao im igračke i slatkiše. Zahvalili su mu se programom koji su za njega pripremili, a koji se sastojao od pjesmica, recitacija i igara s pjevanjem. Svetom Nikoli toliko se svidio program da je i sam zaplesao. Male je vrtićarce posjetila i zamjenica gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić, koja im je čestitala blagdan sv. Nikole i darovala didaktičke slikovnice, a u ime polaznika Gradu se na darovima zahvalila ravnateljica vrtića Snježana Dupan Lovrić.
Predblagdanski ugođaj u gradu polaznici vrtića upotpunili su svojim nastupom na adventskom sajmu u gradskom Parku 136. slatinske brigade, gdje su otpjevali pjesme Blistaj, blistaj, zvijezdo mala i Zvončići. Sada se pripremaju za božićni program 16. prosinca i doček motomrazova, koji već desetu godinu zaredom uveseljavaju polaznike Dječjeg vrtića Suncokret i svu ostalu djecu u Slatini.

Petar Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike