Sport
UVJERLJIVI BIJELO-PLAVI

Jesenski oproštaj od Gradskog
vrta u pobjedničkom ozračju
Objavljeno 9. prosinca, 2017.
Nogometaši Osijeka na oproštaju od svojih navijača ove jeseni uvjerljivo su svladali posljednjeplasiranu momčad prvenstva Rudeš. Nije to bio lak posao, trebalo je „rovati i kopati“ gotovo sat vremena kako bi se slomili žilavi gosti. No, kad je Mioč svojim prvim ovosezonskim pogotkom „otvorio“ goste sve je bilo lakše. Na kraju je pobjedu novim prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca ukrasio Petar Bočkaj. Tako su Osječani nakon dva remija u međusobnim susretima ove sezone konačno svladali Rudeš.
Puno prometa bez zarade

Prvi dio susreta protekao je u očekivanoj inicijativi Osijeka, ali ona mu ovaj put nije donijela željeni plod u obliku pogotka. Prilika je bilo, Marić je uzdrmao gredu, a u nekoliko izglednih situacija ili su osječki napadači kasnili na ubačaje ili su nepotrebno komplicirali u čistim situacijama. S druge strane gosti nisu bili neambiciozni iako su veći dio tog prvog poluvremena proveli u klasičnom bunkeru. Njihove prijetnje svele su se na pokušaje s distance. I nije to baš bilo bezazleno jer se Malenica dosta mučio u dva navrata sa snažim udarcima Pavića. Već u prvom napadu Osijek je mogao povesti kada je Barišić ubacio slijeva, a Marićev udarac glavom stao je u blatu pred desnom vratnicom.  U 12. minuti Mioč je poslao prizemnu loptu u peterac, a Marić je zamalo zakasnio na taj ubačaj. Tri minute kasnije Jambor je pokušao udarcem s preko no 20 metara, no Čondrić s time nije imao problema.  U 23. minuti Marić je zapucao čisti zicer. Odlično ga je proigrao Mioč, napadač bijelo-plavih krenuo je posve sam na Čondrića imao je dosta vremena za donošenje prave odluke kako svladati gostujućeg vratara, ali je izabrao lošu, pucao je snažno – ravno u gredu.  Nakon toga gosti su uspjeli uspostaviti ravnotežu ponajviše zahvaljujući pogreškama Osijeka. To je razdoblje trajalo desetak minuta, a u završnici prvog dijela opet su bijelo-plavi pritisnuli, stvorili nekoliko izglednih situacija koje nisu završile udarcem na vrata jer su previše petljali, a jedini konkretan pokušaj imao je Grezda već u sudačkoj nadoknadi, ali je njegov oštar udarac Čondrić uspio obraniti.
Tri laka komada u nastavku

U 55. minuti Osijek je konačno pronašao način kako probiti čvrstu obranu gostiju. Bila je to brza akcija u kojoj Marić i Grezda, ovaj drugi je ubacio loptu u sredinu gdje se u gužvi najbolje snašao Mioč i u padu pogodio donji desni kut – 1:0. U 58. minuti Lopa je zabio pogodak, ali je označeno zaleđe, činilo se kako je to bila pogrešna odluka drugog pomoćnika Davora Kožareca. U 64. minuti imao je  Osijek sreće jer je sa 25 metara odlično opalio Kamenar i pogodio lijevu vratnicu. U tom razdoblju Osječani su se malo mučili sami sa sobom, ali srećom to nije predugo trajalo. U 74. minuti stigao je drugi pogodak koji je ipak bijelo-plave i njihove navijače riješio straha od eventualnog „zalutalog metka“. U 74. minuti Ejupi je ubacio slijeva, Grezda je spustio glavom loptu za Lopu, koji je „opalio“ lažnjak svom čuvaru i onda u sredini pronašao Grezdu koji je u padu skrenuo loptu u mrežu – 2:0.  Teškoj rovovskoj utakmici štih čarolije dao je, a tko drugi nego Petar Bočkaj. Ušao je u 81. minuti, a četiri minute kasnije dosuđen je slobodni udarac na 23-24 metra od vrata Rudeša. Za Bočkaja čisti zicer što je brzo dobilo potvrdu. Kratak zalet, odmjeren udarac i lopta je u gornjem lijevom kutu – 3:0. Nova njegova majstorija koja je baš došla kao „šlag“ na pobjedu Osijeka u posljednjoj utakmici ove jeseni u Gradskom vrtu. Do kraja je sve moglo postati još bolje jer je Ejupi mogao prekinuti svoj dugi golgeterski post, ali je iz dobre situacije pogodio vratnicu. Kad te neće, neće, no malobrojni navijači bijelo-plavih zadovoljni su otišli kućama nakon te utakmice. D.Keler
 
Rezultati by SofaScore

OSIJEK - RUDEŠ 3:0

OSIJEK – Stadion U Gradskom vrtu. Vrijeme hladno. Teren klizav, težak za igru. Gledatelja: 1.025. Sudac: Marko Matoc (Zaprešić) - 7. Strijelci: 1:0 Mioč (55), 2:0 Grezda (74), 3:0 Bočkaj (85). Žuti kartoni: Lopa, Hajradinović (Osijek), Fazli, Pavić, Lulić (Rudeš). Crveni kartoni:
IGRAČ UTAKMICE: EROS GREZDA (OSIJEK)
OSIJEK
Malenica 6, Grgić 6, Škorić 6,5, Barać 6,5, Barišić 6 (od 81. Bočkaj -), Mioč 7, Jambor 7, Grezda 7,5 (od 86. Pušić -), Hajradinović 6 (od 73. Ejupi -), Lopa 6,5, Marić 6.
RUDEŠ
Čondrić 6, Franić 5,5, Borevković 6, Barbarić 6, Entrena 5,5,  Segado 5,5 (od 75. Svraka -), Pavić 5,5, Muić 6, Kamenar 5,5, Lulić 5,5 (od 78. Havojić -), Fazli 5,5 (od 57. Feng -).

Najčitanije iz rubrike