Sport
HRVATSKI OGLED SEHA GAZPROM LIGE

Dvoboj Lininih suradnika
Objavljeno 9. prosinca, 2017.
Susret NEXE - PPD Zagreb počinje u 19 sati u dvorani OŠ Kralja Tomislava u Našicama

SEHA Gazprom liga nastavlja se drugim krugom u kojemu rukometaši NEXE-a dočekuje PPD Zagreb. U prvoj utakmici, na početku sezone u Zagrebu, hrvatski je prvak došao prilično lako do pobjede. Bilo je 27:19 za “plinare”. Radi s o sudaru dviju najboljih hrvatskih momčadi. Je li to onda i hrvatski derbi? Dojma smo kako je za derbi ipak potrebno dvoje. NEXE još nije osjetio slast pobjede nad Zagrebom. Bez obzira na to o kojem službenom natjecanju govorimo. Tek su jednom remizirali, a NEXE je ostvario pobjedu samo u jednoj prijateljskoj utakmici! Znači, favorit je poznat.

Uoči večerašnjeg susreta u Našicama obje su momčadi odigrale susrete nakon kojih ne mogu biti zadovoljne. NEXE je remizirao u Pančevu (25:25) uz sjajno izdanje vratara Dinama Dušana Petrovića, koji je bio glavni razlog što “gromovi” nisu ostvarili drugu pobjedu ove sezone u SEHA Gazprom ligi. S druge strane, PPD Zagreb je poražen u Brestu kod Meškova i trenutno je ispao iz “Final four kvote”.

- Nakon Dinama pokazali smo kako imamo karakteristiku malih ekipa što mi se ne sviđa. Protiv lošijih momčadi igramo loše, a kad igramo protiv dobrih, onda igramo dobro. Na tome moramo poraditi. Psihologija nam ne štima. Dolazi sada momčad koja je kvalitetnija od nas, ali i opet mislim kako nešto moramo promijeniti. Napravili smo nekoliko sastanaka i vjerujem da će momčad dobro odgovoriti, odnosno da ćemo početi igrati sve utakmice na jednakoj razini - rekao je Hrvoje Horvat, trener NEXE-a.

Već danas Našičani moraju biti na visokoj razini.

- Za početak danas, a onda i u preostale dvije utakmice (Vojvodina u gostima i Metalurg kod kuće, nap.a.) koje imamo do kraja ove godine moramo pokazati pravo lice i sve odraditi na najbolji način - pričao je trener NEXE-a.

Zanimljiv će to biti obračun. Obje hrvatske momčadi vode treneri koji su pomoćnici hrvatskom izborniku Lini Červaru. Hrvoje Horvat bit će na klupi NEXE-a, a Zlatko Saračević na klupi PPD-a Zagreb. No, vrlo brzo, na početku priprema reprezentacije, naći će se na istoj strani.

Uoči Zagreba želja je Našičana pokazati i pravo lice navijačima. Simbioza parketa i tribina bit će itekako potrebna u veljači i ožujku sljedeće godine kada budu igrali skupine EHF kupa.

- Sigurno da ovom zadnjom utakmicom nismo uputili navijačima najbolju pozivnicu. Bez obzira na to, vjerujem da će publika doći i večeras i podržat nas. Ovo će i za nas i njih biti svojevrsto zagrijavanje za ono što nas čeka u drugom dijelu sezone, prvenstveno mislim na susrete u grupnoj fazi EHF kupa. Moramo steći povjerenje navijača. Želimo da dvorana bude puna, a atmosfera uzavrela - zaključio je Horvat koji danas neće moći računati na ozlijeđene Ivana Sršena i Antu Gadžu.

Susret NEXE - PPD Zagreb počinje večeras u 19 sati u dvorani OŠ Kralja Tomislava u Našicama.

Srećko SOBODIĆ/Krešimir LACKOVIĆ

Našičani još nikada nisu pobijedili “zagrebaše” u bilo kojem službenom natjecanju

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike