Sport
ODBOJKAŠKA SUPERLIGA

Dvije poslastice u Gradskom vrtu
Objavljeno 9. prosinca, 2017.

Nakon dugo vremena odbojkaška superligaška runda donosi nam dvostruki program u osječkom Gradskom vrtu. I to kakav!

Subota (16 sati) rezervirana je za ogled odbojkaša Murse-Osijek i zagrebačke Mladosti. Domaćin je nakon serije od tri utakmice na strani, ali i dvije uzastopne pobjede željan novog dokazivanja i potvrđivanje dobre forme. Lider je izazov i golem motiv.

- Skoro dva mjeseca nismo upisali pobjedu na svom parketu, na kojem ponovo igramo nakon mjesec dana. Zaželjeli smo se domaće atmosfere, a veselimo se i protivniku. Mladost ne zna za poraz ove sezone, jasno da stiže s ulogom velikog favorita. No i mi smo u mini pobjedničkoj seriji, koju neće biti lako nastaviti, ali nadam se da ćemo dobro parirati. Primarno je odigrati dobru utakmicu - kaže trener odbojkaša s Drave, Davor Meringer. U ostalim utakmicama 10. kola sastaju se: Rijeka - Medicinar (Zagreb), Centrometal (Črečan) - Mladost Ribola Kaštela i Sisak - Kitro Varaždin.

U nedjelju (18 sati) čeka nas derbi superligašica. Osijek svoju četvrtu utakmicu zaredom igra u Gradskom vrtu, a posljednje dvije izgubljene su nakon pet setova. Popravni ispit neće biti lagan, jer stiže aktualni prvak, Marina Kaštela, koja trenutno uvjerljivo drži drugu poziciju na ljestvici. Domaće su na šestom mjestu, a ako žele ostati konkurentne u borbi za četvrto, morat će tražiti bodove u nedjelju navečer. Svoju prvu pobjedu i dalje traži Nova Gradiška, koja u subotu (18) gostuje u Poreču. Još igraju Rijeka CO - Kaštela Cemex i Mladost (Zagreb) - Olimpik (Zagreb).

U 10. kolu Prve lige odbojkašica na programu je slavonski derbi, Đakovo u subotu (19) dočekuje Enna Vukovar. Preostali parovi su: Rockwool (Rovinj) - Drenova (Rijeka), Azena Velika Gorica - Zadar i Kostrena - Brda (Split).

Nino BENČINA
Možda ste propustili...

BICIKLISTIČKA UTRKA U BARANJI

Utrka na Banovu Brdu teška i zanimljiva

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

Najčitanije iz rubrike