Osijek
21. SVEUČILIŠNA SMOTRA IZVRSNO POSJEĆENA

Maturanti iz prve ruke saznali sve o studijima
Objavljeno 8. prosinca, 2017.

U petak je počela dvodnevna, 21. Smotra Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, na kojoj maturanti, budući studenti, na jednome mjestu imaju priliku doznati sve što ih zanima o studijima koji se izvode na Sveučilištu, i to, kako se kaže, iz prve ruke. Na Poljoprivrednom fakultetu okupljeni izlagači sa svih sastavnica Sveučilišta, Studentskog zbora i udruga, te HZZ-a dva dana spremno odgovaraju na brojna pitanja znatiželjnih maturanata u vezi s njihovim velikim životnim korakom – upisom na studij i odabirom karijere. Razgovarali smo s nekima od njih.

- Maturante zanima što moraju polagati na maturi, gdje mogu raditi nakon završetka studija, koliko traju studiji i što im fakultet nudi – rekla nam je jedna od izlagačica na štandu FERIT-a, gdje je bila velika gužva. Na Odjelu za matematiku najviše su se raspitivali o novom atraktivnom studiju Matematike i računarstva, na koji je ove akademske godine upisana prva generacija studenata. Izlagači Filozofskog fakulteta, kažu, najviše su upita dobili o studiju Psihologije, a upravo u tom zanimanju vidi se Zlatana Bošković iz Upravne škole Beli Manastir. I na Pravnom fakultetu najveće je zanimanje bilo za novi studij Socijalnog rada, a na Građevinskom za studij Arhitekture i urbanizma, koji želi upisati Lucija Ana Pejić, maturantica II. gimanzije. Na mnoga se pitanja odgovaralo o studiju Medicine, ali i o Financijskom menadžementu i Marketingu na EFOS-u. Medicinsko-laboratorijsku dijagnostiku želi upisati Helena Žinić, II. gimnazija, dok se njezin kolega iz školskih klupa Tomislav Horvat na Odjel za biologiju želi upisati još od 1. razreda srednje škole. “Ovdje sam saznao sve što mi je bilo potrebno”, potvrdio nam je Tomislav.

Na svečanom otvorenju Smotre, uz predstavnike Senata, Studentskog zbora i maturante, nazočili su i predstavnici Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, lokalnih uprava i samouprava slavonskih županija te ravnatelji i profesori srednjih škola. Prorektor za nastavu i studente Dražan Kozak budućim je studentima poručio da odaberu studij koji će ih obrazovati za zanimanje koje će voljeti raditi.

- Možete ostvariti sve što si zacrtate, samo je nebo granica – poručio je. J. Pejaković

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike