Osijek
“RAT” OKO ILEGALNOG PARKINGA U CENTRU GRADA

Grad postavlja barijere, a nepoznati ih vandali kidaju
Objavljeno 9. prosinca, 2017.

Unatrag nekoliko dana traje “rat” oko ilegalnog parkinga u centru Osijeka iza bivšeg Litokartona, točnije prekoputa ulaza u Kappinu garažu iz Slavičekova prolaza, a zbog kojega su uz svaku kišu na pločnik preko kojega prolaze automobili nanosili velike količine blata. Netko je bespravno postavio rampu čiji su ključ imali “odabrani” za besplatno parkiranje. Kada je Grad napokon odlučio zaštititi pješake, postaviti prepreke i onemogućiti prolaz bezobzirnim vozačima koji ne žele poput drugih građana plaćati parkiranje, isti su dan vandalski uništene postavljene barijere.

No, nije im uspjelo uspostaviti prethodno stanje jer je Grad ponovno postavio prepreke, a kada su drugi put uništene, postavljene su još jednom. Koliko će drski korisnici ilegalnog parkinga biti uporni, a koliko Grad, vidjet će se idućih dana.

Tko kida barijere nismo uspjeli doznati, a ni policija nema o tome saznanja, no, nastavi li se uništavanje, morat će se time ozbiljno pozabaviti. Odgovor o vandalima nismo dobili ni od Grada, ali nam je Siniša Gregoran, pomoćnik pročelnice Upravnog odjela zaduženog i za komunalno-stambeno gospodarstvo, potvrdio da su davno prije zagradili prostor jer su dobili pritužbe od građana zbog onečišćenja nogostupa od strane nepropisno parkiranih vozila. “Nakon što je ponovno netko oštetio zapreke”, kaže Gregoran, “ponovno smo dali nalog da se prostor zagradi, te očekujemo izvješće policije”. No kako vandali nastavljaju s uništavanjem barijera, grad je postavio i dvije betonske žardinjere koje se ne mogu tako lako ukloniti.

Od jedne stanarke iz poslovno-stambene zgrade doznajemo da stanari ne znaju tko parkira, tko kida i tko postavlja rampu. Od Damira Kujundžića, vlasnika zdravstvene ustanove Očne poliklinike i optike Oculus, koja je u susjedstvu, odnosno preuređenom nekadašnjem Litokartonu, doznajemo da je on šest puta pismeno dostavljao Gradu prijedloge i nudio pomoć da se uredi prostor, ali odgovora nema.

- Da se krivo ne protumači, ja nemam veze s postavljanjem i kidanjem ni rampe ni barijera. Ja parkiram u svom dvorištu ili platim gradski parking, a niti parkiraju moji djelatnici. Nudio sam i da se o mom trošku uredi jedan ulaz u moju zdravstvenu ustanovu koji koriste pacijenti invalidi i kojima je to jedini invalidski pristup do invalidskog lifta u zgradi - kaže Kujundžić, koji je od svih susjeda bio spreman malo više prokomentirati trenutnu situaciju. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike