Osijek
BLAGDANSKE DONACIJE CENTRU “KLASJE”

Članice udruge JaKa i
nogometaši razveselili djecu
Objavljeno 8. prosinca, 2017.

Vesela je atmosfera vladala u četvrtak među djecom u Centru za pružanje usluga u zajednici “Klasje”, i to na objema lokacijama - u Ružinoj i Zagrebačkoj ulici. Prvo su ih u 15 sati posjetile žene koje su hrabro pobijedile karcinom iz udruge JaKa Osijek, koja je upravo proslavila prvu godišnjicu djelovanja.

- Željele smo, u ovo predblagdansko vrijeme, učiniti nešto korisno i unijeti vedrinu u “Klasje”. Dio smo sredstava prenamijenile, naišle smo na sjajnu ideju medvjedića od ručnika i same ih napravile. Jedan dio, njih 35, u dogovoru s ravnateljicom doniramo ovdje u “Klasju”, 50 ih ide na Kliniku za ginekologiju KBC-a Osijek, majkama i njihovim bebama koje će se roditi druge nedjelje Adventa, a ostatak će se medvjedića raspodijeliti na Klinici za pedijatriju KBC-a. Darivanje za nas ima terapeutski učinak jer tako imamo osjećaj da smo nekomu potrebne, da smo korisne i da smo vrijedne članice društva - rekla nam je predsjednica udruge JaKa, Veselinka Kastratović.

Djeca su pozorno slušala sve što su pričale tete Vesa i Kata, znatiželjno promatrajući kutiju s poklonima i razveselivši se kad su shvatila što se u njoj krije. Druženje je uz sokove i tople kiflice trajalo otprilike sat vremena.

Nešto kasnije, u 17 sati, posjetili smo i dom u Zagrebačkoj ulici, gdje je pristigla ekipa iz Nogometnog kluba Osijek. Dečki su redoviti donatori “Klasja” i jedni od rijetkih koji se ove djece sjete cijele godine, a ne samo u vrijeme blagdana.

- Vrlo rado se odazovemo ovakvim akcijama, volimo doći i poigrati se s djecom te uživamo u druženju s njima - podijelio je s nama dojmove nogometaš Mile Škorić.

Glasnogovornik NK Osijek istaknuo je da imaju empatiju prema najmlađima, koji su doista zaslužili da u ovom blagdanskom ozračju imaju nekoga pokraj sebe.

- Nema ljepšega od toga da izvan zelenog terena imamo priliku družiti se i darivati one kojima je to najpotrebnije. Lijepo je boriti se za što bolji plasman kluba, ali nema većeg zadovoljstva od onoga da si nekoga usrećio, posebno djecu bez roditeljske skrbi. Osobito nam je drago što se ovdje ugodno osjećaju te što ih možemo razveseliti darovima. Međutim, nije nam cilj u nekoliko minuta isporučiti poklone djeci, nego im se doista posvetiti, podružiti se se s njima i pokazati im da ima ljudi koji misle na njih - kazao je Mario Mihić.

Ravnateljica Klasja, Miranda Glavaš Kul, uručila je gostima iz udruge JaKa i NK Osijek zahvalnice za donacije i još im jednom osobno zahvalila na svemu što nesebično čine za više od 140 djece u dvama osječkim domovima. A. Andrejek

Miranda Glavaš Kul

ravnateljica Centra Klasje

PONOSNI SMO NA NK OSIJEK

- Tijekom 2017. godine razvilo se posebno prijateljstvo između Centra Klasje i NK Osijek. Od srca zahvaljujemo našim bijelo-plavim momcima, upravi, marketingu, trenerima i, naravno, igračima na svim susretima, druženjima i darovima. Svaku su našu želju za gledanjem utakmica ispunili, naša su djeca izvodila igrače na teren. Organiziran je navijački kutak u Klasju kad je Osijek igrao u gostima, pomogli su nam organizirati na svojim terenima Nogometni susret djece iz slavonskih domova iz Lipika, Vinkovaca, Broda i Osijeka, opremili su nas, podržali i ispratili na Svjetsko nogometno prvenstvo u Poljsku, volontirali su i uredili nam pješčanik i dvorište. Svako je dijete dobilo rođendanski dar, a to je tijekom godine bilo više od 140 darova. I što je najvažnije, primjerom su pokazali da se može na različite načine pomoći našoj djeci, približiti im se, ohrabriti i podržati ih te im biti primjerom i uzorom. Ponosni smo što imamo takav klub!

Najčitanije iz rubrike