Regija
VIROVITICA

Puštena u promet sjeverna obilaznica
Objavljeno 8. prosinca, 2017.

Sjeverna obilaznica Virovitice, odnosno dionica Podravske brze ceste Virovitica – Suhopolje, puštena je u promet. Kamioni su zagospodarili cestom, što je povećalo sigurnost sudionika u prometu na pojedinim virovitičkim ulicama kojima se do sada odvijao. Radi se o investiciji vrijednoj 118 milijuna kuna, duljine devet kilometara. Sjevernu obilaznicu, u budućnosti dio Podravske brze ceste koja će se protezati od Ormoža preko Varaždina, Virovitice do Iloka, u pratnji saborskih zastupnika Josipa Đakića i Vesne Bedeković, direktora Hrvatskih cesta Josipa Škorića, pomoćnika ministra Marija Madunića, župana Igora Androvića i zamjenika župana Marija Klementa, gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina, kao i načelnika Lukača i Suhopolja, Đure Bukvića i Siniše Horvata, obišao je ministar prometa Oleg Butković.

– Cesta je u regionalnom smislu strateški bitna za ovaj kraj, ali i za Hrvatsku. Nastavak prema Slatini se projektira. Hrvatske ceste poduzimaju sve aktivnosti kako bi što prije krenuo nastavak. Čim projekti budu gotovi, slijedi rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, dobivanje potrebnih dozvola i raspisivanje natječaja za izvedbu - rekao je ministar.

– S obzirom na to da je bivša županijska cesta slabe propusne moći i ne zadovoljava uvjetima za siguran promet, mi smo isprojektirali tu cestu i na proljeće kreće obnova, od središta Suhopolja do ove obilaznice, kako bi ona mogla primiti sav ovaj promet, koji će ići obilaznicom. Ona će poslužiti svrsi dok se ne nastavi druga dionica od Suhopolja do Slatine - rekao je Josip Škorić, direktor Hrvatskih cesta.

– Sjeverna obilaznica ima regionalno značenje zbog razvoja gospodarstva i povezivanja naših dijelova koji su slabije razvijeni. Ova cesta ne znači samo sigurnost u prometu već prije svega i gospodarski razvoj - rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.V.G.

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJAT ĆE VUKOVARSKO-SRIJEMSKU ŽUPANIJU

Kazalište Županja i Scena Martin na državnim festivalima

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

Najčitanije iz rubrike