Crna kronika
ZBOG NESREĆE U KUŠEVCU UHIĆEN 19-GODIŠNJAK

BMW u kojemu je djevojka poginula vozio drugi vozač
Objavljeno 9. prosinca, 2017.
Prva informacija bila je da je auto vozio 31-godišnjak, no istina je drugačija

Automobilom BMW serije 5, u kojem je 20-godišnja Marinela T. iz Vuke u Kuševcu teško stradala, a potom dan kasnije preminula u KBC-u Osijek, nije upravljao 31-godišnjak - nego 19-godišnjak! Naime, nakon prometne nesreće, očevid na mjestu događaja obavio je zamjenik općinske državne odvjetnice u Osijeku, uz asistenciju policije. Mladi vozač uhićen je i priveden pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske.

Nakon objave informacije o tragičnoj nesreći Općinsko državno odvjetništvo Osijek priopćilo je da će se nastaviti kriminalističko istraživanje i provesti dokazne radnje da bi se utvrdile točne okolnosti koje su dovele do tragičnog stradavanja 20-godišnjakinje. Nakon nesreće, iz policije je priopćeno da je 31-godišnji vozač zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste izgubio nadzor nad vozilom koje je, nakon zanošenja, sletjelo u odvodni kanal. Zbog zadobivenih ozljeda 20-godišnja putnica dan poslije, u nedjelju, preminula je u Kliničkom bolničkom centru Osijek.

Ipak, nakon dodatne istrage policija je jučer objavila da za upravljačem BMW-a nije bio 31-godišnjak.

- Završeno je kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom te se sumnja da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. Zbog sumnje da je bio u svojstvu putnika u vozilu, provedeno je daljnje kriminalističko istraživanje nakon kojeg je utvrđeno da je u vrijeme prometne nesreće koja se dogodila u jutarnjim satima vozilom upravljao 19-godišnjak, a ne 31-godišnjak. Mladić je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Sandra LACIĆ

lagali su

AUTOMOBIL JE VOZIO MLADI VOZAČ

TRAGEDIJA U ISTRI

Policija je potvrdila da je za pogibiju 14-godišnjaka u blizini istarskog mjesta Tinjan kriv maloljetni vozač. Riječ je o 17-godišnjaku koji je sjedio za upravljačem Forda. Mladi vozač zbog godina, naravno, nema vozačku dozvolu. U zavoju je izgubio kontrolu nad upravljačem Forda, sletio s ceste, nakon čega se vozilo zabilo u stablo. Na mjestu nesreće život je izgubio 14-godišnji suvozač, dok je 17-godišnjak s teškim ozljedama prevezen u pulsku Opću bolnicu. Protiv maloljetnika podnesena je kaznena prijava. Istražuje se i kako je došao do automobila pa bi kaznena prijava mogla ići i prema osobi koja mu je dopustila da vozi automobil.

Najčitanije iz rubrike