Mozaik
MARKO VUKES OBJAVIO NOVU PJESMU “ŽEDAN TVOJE LJUBAVI”

Nadam se da će se uz moju pjesmu mnogi zaljubiti, a neki kao mladenci i prvi put zaplesati
Objavljeno 9. prosinca, 2017.
Autori singla su Osječani na 'privremenom radu' u Zagrebu, Ivan i Miroslav Zečić

Nakon šest godina provedenih u grupi JOY, s kojom je imao nekoliko zapaženih singlova, Marko Vukes početkom je ove godine dlučio krenuti u samostalnu karijeru. Pjesma “Žedan tvoje ljubavi” njegov je četvrti singl, čiji su autori Osječani na 'privremenom radu' u Zagrebu - Ivan i Miroslav Zečić.

Detalje o ovoj suradnji i novoj pjesmi, koja do mladog glazbenika nije došla slučajno, Marko nam je otkrio u razgovoru za Glas Slavonije.

Kako ste reagirali kad su vam dečki iz Hit Factoryja darovali pjesmu koju su napisali i uglazbili kao posvetu ljubavi vas i supruge Nevene?

- Tog dana imao sam koncert u Novigradu kad me je nazvao Miroslav Zečić i rekao kako bi jako volio da se što prije vidimo. Našli smo se, uzeo je gitaru i otpjevao mi prve taktove pjesme “Žedan tvoje ljubavi”. Na njegovo pitanje kako mi se čini rekao sam da osjećam snažnu emociju vezanu uz tekst i da su to upravo riječi koje kao da je uzeo iz mojih usta. Na to je on samo dodao: “Ova pjesma je moj poklon za tebe i tvoju dragu.”

Rijetkost je da do glazbenika dođe pjesma koja je inspirirana njegovim životom, koja govori o njemu samome i to upravo riječima koje on sam živi, a kad se to dogodi, onda nema mnogo premišljanja, to je dar koji se ne odbija. Pjesma je sama od sebe odmah zaživjela u meni i u nju vjerujem od prvog trena, što se pokazalo ispravnim jer je izvrsno primljena od slušatelja i glazbenih urednika, te je ostvarila izuzetan uspjeh ulaskom na službenu top listu HR TOP 40 nakon samo 10 dana boravka u radijskom eteru.

U narednom tjednu očekujemo još lijepih vijesti i nadam se njenom daljnjem usponu na top listi, jer nam svakodnevno pristižu pozitivni komentari i informacije o njenom čestom emitiranju na više od 100 radijskih i televizijskih postaja, što me posebno veseli jer svakim novim singlom idemo korak naprijed i ostvarujemo sve bolji rezultat, a to mi daje dodatnu snagu i volju za još predaniji i kvalitetniji rad.

Kako ste se uopće upoznali i započeli suradnju? Očito vas toliko dobro poznaju kad su o vama napisali pjesmu?

- Ljudi se ne moraju poznavati cijeli život da bi se prepoznali i osjetili u stvaralaštvu, a njih dvojica su prije svega prepoznali i osjetili mene kao pjevača i perspektivnog glazbenika s kojim bi zajedno možda mogli napraviti nešto što će ostaviti dublji trag na domaćoj glazbenoj sceni.

Ivana Zečića sam kao vrhunskog gitarista poznavao i ranije jer smo se kretali u istim glazbenim krugovima, a također sam pratio i njegov autorsko-producentski rad u grupama Baby blue i Neon. Za one koji možda ne znaju, Miroslav Zečić je Ivanov tata i poznati osječki glazbenik, koji je bio član osječke rock grupe Valter s kojom je krajem osamdesetih snimio i objavio dva LP-a.

Miroslava sam upoznao tijekom travnja ove godine kad me je u dogovoru s mojim diskografom Croatia Recordsom kontaktirao i ponudio mi suradnju na razvoju moje glazbene karijere kao autor i producent, što sam ja s povjerenjem i dobrom vjerom prihvatio. U današnje vrijeme siguran sam da svakom pjevaču dobro dođe suradnja s kvalitetnim autorom i producentom, posebno ako je ona zasnovana na obostranom povjerenju te poštenim i iskrenim namjerama, kao što je to slučaj s nama.

Suradnju smo započeli mojim prethodnim singlom “Nebo gori” koji je objavljen početkom lipnja i čija premijera je održana u sklopu CMC Festivala u Vodicama gdje sam zajedno sa svojim bendom “Share love with others” nastupio u zabavnom dijelu programa. Pjesma “Nebo gori” sa kojom sam po prvi put ušao na top listu HR TOP 40, ostvarila je zapažen uspjeh i vrlo brzo došla do brojnih slušatelja na više od 70 radijski postaja širom Hrvatske na što sam posebno zahvalan, a sve to predstavljalo je značajan iskorak u mojoj glazbenoj karijeri.

 

 

Je li bilo teško snimiti videospot za takvu pjesmu? Koliko ste sudjelovali u njegovu stvaranju s Nevenom?

- Kad smo u studiju HitFactorya snimili prvu demo verziju pjesme “Žedan tvoje ljubavi”, snimku sam, naravno, prvo pustio svojoj supruzi Neveni. Ona ju je tada prvi put čula i odmah u njoj osjetila iskrenu i snažnu emociju. Naravno da su osjećanja bila velika tog trenutka. Budući da je Nevena do sada režirala sve moje spotove, već na drugo slušanje počela je radosno govoriti koje slike i kadrove vidi za ovu pjesmu i kako bi spot po njenoj zamisli trebao izgledati.

Shvatio sam da joj je jako stalo da spot za pjesmu “Žedan tvoje ljubavi” bude jednako snažan i emotivan kao i sama pjesma. Nismo se miješali u njenu zamisao i ideje, s punim povjerenjem pustili smo da je vodi njezin redateljski osjećaj. Meni je samo rekla “Ova pjesma smo mi, koliko zvuči lako, toliko je jednako teško da sve izvedemo bez ikakve glume”. Rezultat svega je spot koji je u kratko vrijeme zabilježio velik broj pregleda na mom YouTube kanalu i za koji nam svakodnevno stižu brojne pohvale i divni komentari.

Također, moj izdavač Croatia Records je spot kandidirao za glazbenu nagradu Porin u kategorij Najbolji videobroj i tko zna, možda nam se i posreći. Osim toga, pjesma “Žedan tvoje ljubavi” je kandidirana za Porin u sljedećim kategorijama: Najbolja muška vokalna izvedba, Najbolja snimka, Najbolji aranžman i Najbolja produkcija.

Nadate li se da će pjesma “Žedan tvoje ljubavi” postati nova “Lutka”, da će ju budući mladenci izabirati za prvi ples?

- Iskrenost i emocija uvijek pronađu svoj put. Već sada je mladenci traže za prvi ples i to me jako raduje. Publika je pjesmu izvrsno primila, prepoznala i osjetila na svoj specifičan način, a njihov osjećaj i doživljaj diktira put kojim će pjesma ići dalje. Nadam se da će “Žedan tvoje ljubavi” trajno zaživjeti među slušateljima i tko zna, možda jednog dana postane pravi evergreen ili nova “Lutka” kao pjesma za prvi ples mladenaca, što bi me izuzetno obradovalo.

Svakom glazbeniku je najveća nagrada kad publika prihvati njegovu pjesmu i kad je od riječi do riječi zajedno s njim pjeva na njegovim nastupima te isto tako kad je na zahtjev publike na svojim nastupima počnu izvoditi drugi izvođači. To je stvarna potvrda uspjeha neke pjesme i jedino pravo mjerilo.

Kad biste pisali svojevrstan nastavak pjesme, kako bi glasili stihovi? Jeste li privatno i sami napisali koju pjesmu samo za suprugu?

- Ljepota pjesme “Žedan tvoje ljubavi” je upravo u tome što joj ne bih dodao ni riječ, jer ona je za mene dorečena. Isto tako mislim da joj nije potreban nikakav nastavak, jer bi mi jako teško bilo napisati i otpjevati nešto što bi bilo iskrenije od ovoga: “Ja sam žedan tvoje ljubavi i samo s tobom želim snove dijeliti, jer ovo srce kuca samo za tebe, ja te volim više od sebe.”

Treba li ovim riječima bilo kakav nastavak? Držim da su to riječi koje bi svako od nas iskreno želio reći svojoj voljenoj osobi ili ih čuti od nje, tj. imati pored sebe nekog kome bi mogao tako nešto iskreno reći. Ja sam zahvalan dragom Bogu što mi je podario pravu ljubavi i Nevenu, moju srodnu dušu i voljenu osobu s kojom tu ljubav dijelim i živim, a koja mi je istovremeno i najbolji prijatelj.

Za svoju suprugu Nevenu sam zajedno sa svojim vjenčanim kumom napisao pjesmu “Ti mome svijetu daješ divnu boju”, a vjerujem da će biti prilike jednog dana istu podjeliti sa publikom.

Biste li voljeli da vaša djeca krenu vašim stopama i postanu pjevači ili glumci?

- Volio bih da naša djeca, ako Bog bude dao da ih imamo, idu putem pravde i istine. Ne brinem što bi mogla postati, neka dragi Bog brine o tome.

Kako ćete sa suprugom provesti nadolazeći Božić i Novu godinu?

- Oba datuma imam koncerte, no srećom Nevena me podržava i ima puno razumijevanja za prirodu mog posla koja je puna odricanja, kao što je to slučaj i s njenom profesijom. Na Božić nastupam u Čakovcu u klubu Paladin, a za Novu godinu ću održati veliki samostalni koncert na glavnom Trgu u Mariji Bistrici, tzv. Doček u podne. Nevena je i tu, kao i u svemu ostalom, moja desna ruka i najveća podrška.

Koji su vam poslovni planovi, odnosno ciljevi za 2018.?

- Trenutačno je u mom fokusu promocija pjesme “Žedan tvoje ljubavi” oko čega imam doista mnogo posla obilazeći radijske i TV postaje širom Hrvatske. Tako sam prošli tjedan bio i na maloj radijskoj turneji po Slavoniji i Baranji, prilikom čega sam upoznao divne i vrijedne ljude na radijima Nova Gradiška, Vallis Aurea, Našice, Donji Miholjac, Baranja i Hrvatski radio Osijek, koje ovom prilikom puno pozdravljam i zahvaljujem im se na velikodušnom gostoprimstvu i podršci.

Osim toga, tom prilikom sam prošle nedjelje gostovao i u sve popularnijem showu Osječke televizije “Zvjezdano popodne”, koji izvrsno uređuje i vodi Cecilija Balikić Rudić, što me osobito raduje jer je to bio moj prvi nastup na Osječkoj televiziji, za koji se nadam da se svidio gledateljima. Došavši u studio Osječke televizije, ugodno me je iznenadila razina i kvaliteta produkcije te dobrodošlica i profesionalnost cijele ekipe predvođene g. Dadom Rudićem.

Kako je ovo istodobno bio i moj prvi posjet gradu Osijeku, iskreno sam se oduševio ljepotom vašeg grada, a posebno me je svojom ljepotom i skladom fascinirala osječka katedrala koja uživo izgleda mnogo impresivnije nego na televiziji ili fotografijama. Nadam se da ću ubuduće češće imati priliku boraviti u Osijeku i Slavoniji, te imati više slobodnog vremena za obilazak brojnih znamenitosti i ljepota vašeg kraja.

Ne volim mnogo unaprijed planirati, jer nikad ne znate što se već sutra može dogoditi. Ali imam nadanja i očekivanja da nastavim i dalje ovim putem, da ljubim, živim i naravno radim svoj posao kojeg neizmjerno volim. Ovim tempom možda se ukaže prilika za objavljivanje albuma slijedeće godine u ovo vrijeme, kao i poneki festival, ali bit će još riječi o tome, a ovom prilikom vam obećavam da će Glas Slavonije biti prve novine kojima ću tu informaciju prenijeti.

U svakom slučaju, za 2018. godinu, u suradnji s mojim autorima i producentima Hit Factory, pripremam novi singl i spot, ovaj put u bržem, plesnom ritmu, a koji planiramo objaviti na proljeće, i koji će biti opet nešto novo i svježe, modernog radiofoničnog zvuka, ali i dalje prepoznatljive interpetacije i emocije. Do tada neka slušatelji i dalje uživaju uz taktove i stihove pjesme “Žedan tvoje ljubavi” uz koje će se, siguran sam, mnogi zaljubiti i kao budući mladenci uz nju prvi put zaplesati.

Moj diskograf Croatia Records mi je ukazao veliko povjerenje i omogućio zapažen napredak u samostalnoj karijeri, na čemu sam im neizmjerno zahvalan. U narednih mjesec dana očekujem potpisivanje novog ekskluzivnog ugovora i produženje dosadašnje uspješne suradnje. Posebno se ovom prilikom zahvaljujem direktoru Croatia Recordsa g. Želimiru Babogredcu, kreativnoj direktorici gđi. Nikolini Mazalin, kao i gđi. Klaudiji Čular na nesebičnoj pomoći i podršci koju mi cijelo vrijeme pružaju.

Zahvaljujem se i vama na ugodnom razgovoru i ovom prilikom pozdravljam sve vaše čitatelje, kako u Osijeku tako i u cijeloj Slavoniji i Baranji. Nadam se da ćete na mom YouTube kanalu “Marko Vukes” potražiti moje pjesme “Žedan tvoje ljubavi”, “Nebo gori”, “Ako išta vrijedi” i “Srce priznat neće” i preslušati ih, te da će vam se one svidjeti, kao i da ćete ih nakon toga rado slušati na svojim omiljenim radio postajama i pratiti me na društvenim mrežama.

Adrian ANDREJEK
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana