Sport
LIJEP OPROŠTAJ HRVATSKOG PRVAKA OD EUROPSKE LIGE

Rijeka za kraj srušila veliki Milan
Objavljeno 7. prosinca, 2017.

Velikan talijanskog nogometa Milan nije se dobro proveo na Rujevici! Nogometaši Rijeke u posljednjem kolu ovosezonske Europske lige svladali su “Rossonere” s 2:0, i na najbolji način oprostili se od euroscene.

Iako utakmica nije imala preveliki značaj, a i ovaj je Milan daleko od svojih najboljih dana, u povijesti kluba s Kvarnera zauvijek će ostati zapisano da je Rijeka ugostila i pobijedila sedmerostrukog prvaka Europe.

Gosti, koji su već prije osigurali prvo mjesto u skupini D i proljeće u Europi, na Rujevici su zaigrali u “šarenom” sastavu, gotovo bez cijele prve postave i u takvom izdanju nisu pokazali - ništa! Rijeka je u svakom segmentu nadigrala momčad Gennara Gattusa i zasluženo slavila na zadovoljstvo punih tribina.

Rujevica je eksplodirala već u sedmoj minuti kada je Jakov Puljić iz slobodnog udarca s nekih 25 metara zabio sjajan pogodak za 1:0. Nastavili su Riječani s dobrom igrom, dok je veliki Milan u prvome dijelu stvorio samo jednu priliku, bolje rečeno polupriliku. Nakon povratka s odmora trebalo je Riječanima samo dvije minute da riješe pitanje pobjednika. U 47. minuti Zoran Kvržić dao je povratnu loptu Mariju Gavranoviću koji je ljevicom matirao rezervnog vratara Milana Marca Storarija za velikih 2:0. Do kraja susreta Riječani su sačuvali prednost, upisali veliku pobjedu, te zaradili nova tri boda u Europskoj ligi i, što je još važnije, inkasirali su u klupsku blagajnu 170.000 eura.

Nakon posljednjeg kola iz skupine D natjecanje u Europskoj ligi nastavljaju Milan (11 bodova) i AEK (8), Rijeka je ostala bez proljeća u Europi na trećem mjestu sa sedam bodova, a iza nje je bečka Austria s pet bodova. I. Liović

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini