Sport
“BROKERI” NA BALDEKINU

Šibenčani još nisu izgubili
Objavljeno 8. prosinca, 2017.

Druga utakmica 9. kola HT Premijer lige košarkaša igra se večeras na šibenskom Baldekinu (18 sati). Tamo će Vrijednosnice Osijek pokušati popraviti dojam koji su ostavile prije šest dana, kada su u svojoj dvorani kapitulirale od Hermes Analitice. Ta utakmica još se prepričava ne samo u osječkim košarkaškim krugovima nego i šire, a razlog je čak 19 promašenih slobodnih bacanja, uz samo jedno realizirano, čime su “brokeri” ušli u neslavne knjige. Jedini pogođeni „slobodnjak“ bio je djelo kapetana Aljoše Šarca, koji se baš protiv „analitičara“ vratio na parket, nakon što je zbog ozljede izbivao sedam tjedana.

- Jedva sam čekao povratak, kao i još neki suigrači koji su također dulje vrijeme bili izvan pogona. Željeli smo ostvariti i pobjedu, ali nismo se proslavili, uz poraz nas je obilježio i broj nerealiziranih bacanja. Stvarno ne znam koji su razlozi takve serije promašaja, ali bilo, dogodilo se i nadam se da se nešto slično više neće ponoviti - kaže Šarac, koji je ozljedu zaradio još u 2. kolu, kada je upisan domaći poraz od Zaboka.

Osječani imaju već dva domaća posrtaja ove sezone, stoga bi bilo poželjno to negdje i nadoknaditi. Pred njim i suigračima sada su dva uzastopna odlaska na put, a prva destinacija je Krešimirov grad i sraz protiv Šibenika, koji je dosadašnji dio prvenstva odradio bez pogreške.

- Imaju sedam pobjeda, nisu još izgubili utakmicu, a kod kuće su među ostalima bili bolji od Splita i Cibone. Prošle su sezone također visoko kotirali, ali su im tijekom ljeta otišli najbolji i najiskusniji igrači. No, to nije ostavilo traga, imaju rezultate iznad svih očekivanja, ali svakoj seriji jednom mora doći kraj. Bilo bi sjajno da im baš mi prekinemo taj niz - smatra play “brokera”, koji su na nekoliko gostovanja ove sezone bili blizu pozitivnog rezultata, koji su uspjeli ostvariti samo na otvaranju sezone u zagrebačkom Trnskom.

- Prije utakmice s Hermesom napokon smo uspjeli kompletirati naše redove. Na žalost, to se nije poklopilo i sa željenim rezultatom. Prije šest dana nismo dobro igrali, ali vjerujem da to nije ostavilo traga na nama i da ćemo ovaj zahtjevan ispit odraditi kvalitetnije, što je prvi preduvjet da se nadamo i pozitivnom ishodu - kaže Aljoša Šarac, koji će sa svojim suigračima protiv istog suparnika za mjesec dana igrati i u osmini finala Kupa Krešimir Ćosić. No, ima vremena do te utakmice i početka siječnja, puno je važnije pokušati nešto napraviti u ovoj prvenstvenoj.

Devetu rundu jučer su otvorili Cibona – Alkar, u subotu igraju Škrljevo – Ribola Kaštela, Split – Zagreb, u nedjelju Jazine Arbanasi – Zabok i Hermes Analitica – Zadar. Slobodna je Cedevita. N. Benčina

Možda ste propustili...

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

Najčitanije iz rubrike