Novosti
PRIVATNI VRTIĆ

Ministrica o “aferi” s paketićima
Objavljeno 7. prosinca, 2017.

Paketići s oznakom Europskog socijalnog fonda podijeljeni su djeci u zagrebačkom privatnom katoličkom vrtiću što je izazvala buru negodovanja u javnosti i među saborskom oporbom koja je tražila odgovore kako je moguće da darovi za siromašnu djecu završe tamo gdje nisu trebali. SDP-ov zastupnik Gordan Maras je poručio kako bi se osoba iz Ministarstva demografije odgovorna za taj propust trebala u najmanju ruku ispričati, a možda i snositi sankcije.

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić izjavila je da joj je žao što su posjet predstavnika tog ministarstva privatnom dječjem vrtiću i podjela poklona s oznakom Europskog socijalnog fonda “za najpotrebitije” stavljeni "u ne baš dobar kontekst", istaknuvši kako se radilo o promotivnim materijalima tih fondova, a pokloni nisu nabavljeni iz sredstava namijenjenih humanitarnim organizacijama. “Radi se o sredstvima iz tehničke pomoći koje ministarstva koja provode programe iz europskih fondova imaju na raspolaganju. To su sredstava namijenjena za edukaciju i zapošljavanje kadrova te, među ostalim, za različite oblike promidžbe tih aktivnosti, odnosno tih fondova”, rekla je Murganić novinarima. Odlučili smo taj dio promidžbe, a radi se o iznosu od 50.000 kuna, koristiti tako da donesemo simbolične poklone tamo gdje postoje potrebe, stavimo oznake naših fondova i na taj način predstavljamo ono što ti fondovi rade, kaže Murganić. H

GLAS O OSTAVCI

Stranka GLAS je ponovno zatražila od ministrice Nade Murganić da podnese ostavku zbog svih dosadašnjih propusta i nefunkcioniranja sustava resornog ministarstva, koje ovih dana pogađa “afera paketići”. Premijer Andrej Plenković rekao je da ministrica ima njegovo povjerenje, odbivši zahtjev oporbe za njezinom ostavkom zbog afere s paketićima za siromašnu djecu.

Možda ste propustili...

SLOVENSKI PREMIJER

Golob vjeruje u Plenkovića

PREDSJEDNIK REPUBLIKE O UPOZORENJU USTAVNOG SUDA

Milanović: Ovo je priprema za državni udar