Regija
SVEČANO OBILJEŽEN DAN DAN GRADA PLETERNICE

Uručili godišnje nagrade i
najavili nastavak ulaganja
Objavljeno 7. prosinca, 2017.

PLETERNICA

Obilježavanje Dana grada Pleternice i njezina zaštitnika sv. Nikole počelo je polaganjem vijenaca i služenjem mise nakon koje je održana svečana sjednica Gradskog vijeća. Uz predstavnike javnih tvrtki, županijskih ustanova i institucija, vojske i policije, kulturnih i društvenih institucija, udruga s područja grada, roditelja i obitelji poginulih branitelja, na njoj su bili državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Velimir Žunac, zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, počasni građanin Pleternice, general Mladen Markač, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Josip Aladrović, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, predsjednica Županijske skupštine Josipa Miličević, prof. dr. sc. Željko Glavić, ravnatelj Opće županijske bolnice Požega i predsjednik Gradskog vijeća, načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin i načelnik općine Posušje Branko Bago, gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić i drugi gradonačelnici i načelnici s područja Požeško-slavonske županije.

Nakon filma o Pleternici nazočnima se obratila gradonačelnica Antonija Jozić koja se osvrnula na brojne projekte koji su odrađeni.

- Kako bismo opravdali status u TOP 10 hrvatskih gradova po povlačenju sredstava EU fondova moram reći da se u Pleternici provode četiri EU projekta. Jedan od njih je prekogranični projekt Kulturna ruta bećarca i gange kojeg provodimo u partnerstvu s Tomislavgradom. Projekt je vrijedan 17,5 milijuna kuna, a obuhvaća i gradnju trga bećarca i muzeja bećarca. Uz Svetište Gospe od Suza i vjerski turizam, vinske ceste, gastronomiju, enologiju i poznatu slavonsku gostoljubivost vjerujem da Pleternica ima što ponuditi svijetu – istaknula je Jozić dodajući kako se prekoputa budućeg gradskog trga izvode radovi na rekonstrukciji Multimedijalne dvorane – budućeg interpretacijskog centra Terra Panonica vrijedan 20,8 milijuna kuna.

- Gradski park se u dvije godine, uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, transformirao u mjesto dnevnog boravka naših sugrađana. Vrijednost radova je 1,9 milijuna kuna – dodala je i naglasila kako se u neposrednoj blizini odvijaju i radovi na rekonstrukciji brane, projekt vrijedan oko 6 milijuna kuna čiji se završetak očekuje tijekom 2018. godine gradnjom desnog zida te uređenjem korita ispod samog slapa. Nositelj investicije su Hrvatske vode.

Zamjenik glavnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić uručio je gradonačelnici Jozić ugovor o sufinanciranju aglomeracije Pleternica u vrijedan 180 milijuna kuna, a riječ je o nepovratnim sredstvima. Pozdravne riječi u ime svih gradonačelnika i načelnika općina, te čestitke za blagdan uputila je Gorana Lipšinić, gradonačelnica Ozlja. U glazbenom programu nastupili su učenici Glazbene škole – područni odjel Pleternica.V.Grgurić

Počasni građanin fra Grbeš

Predsjednik Gradskog vijeća Marijan Aladrović i gradonačelnica Antonija Jozić uručili su nagrade grada. Godišnje nagrade primili su Mateja Ostojić, Mario Borna Mjertan, Kulturno-umjetničko društvo Orljava Pleternica, godišnja nagrada Grada Pleternice, Dobrovoljno vatrogasno društvo Sesvete, Elvio Florian, Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica, dok je za počasnog građanina Pleternice proglašen fra Jozo Grbeš.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana