Regija
NAJVOLONTERI VSŽ-A

Volonterski Oskar A. Kovačević i GD-u CK
Objavljeno 8. prosinca, 2017.

ŽUPANJA

Anica Kovačević iz Županje, koja je aktivna u nekoliko gradskih udruga, i Gradsko društvo Crvenog križa Županja, gdje je oko sto volontera odradilo više od 5000 volonterskih sati, dobitnici su Volonterskog Oskara za 2017. godinu. Treću godinu zaredom dodjeljuje ga Volonterski centar Vukovarsko-srijemske županije s ciljem prepoznavanja i promicanja izuzetnog volonterskog doprinosa društvu na tome području. Ove godine dodijeljene su nagrade u dvije kategorije: volonter/ka i organizacija godine (organizatori volontiranja).

Svečanost je održana u povodu Međunarodnog dana volontera, u sklopu projekta “Volim grad, volontiram”, koji financira Grad Županja. Tajnik Volonterskog centra Josip Franić upozorio je na značaj volonterstva kojim se nastoji pridonijeti razvoju lokalne, ali i šire društvene zajednice. Stoga se konstantno radi na povećanju količine, kvalitete i dostupnosti volontiranja na području cijele županije. Nastoji se što više građana uključiti u razne aktivnosti.

Dobitnica Volonterskog Oskara Anica Kovačević nije krila zadovoljstvo i poručuje da joj puno znači to što je njezin dugogodišnji rad prepoznat i što je među brojnim vrijednim volonterima upravo ona izabrana. Anica kaže da uživa u volontiranju i spoznaji da je nekome pomogla i to ju ispunjava, a najviše je veseli rad s djecom čiji su joj osmijesi najveća nagrada. Priznanje će joj biti motivacija i dodatni poticaj da se još više trudi, napreduje i nadograđuje i sebe i svoju lokalnu zajednicu. Na priznanju je zahvalila i voditeljica u GD CK Županja Jelena Bijelić-Raonić, izražavajući ponos što je njihov rad prepoznat i cijenjen u društvenoj zajednici, zahvaljujući brojnim volonterima i njihovu nesebičnom trudu i zalaganju. Među njima je i Anica Kovačević koju je upravo GD CK Županja nominirao za Volonterski Oskar. - Mi smo jedna velika obitelj u koju su dobrodošli novi ljudi, volonteri. Vjerujem da se kod nas lijepo osjećaju, a mi se trudimo motivirati ih da svoje slobodno vrijeme kvalitetno provode kod nas - zaključila je Bijelić-Raonić. Dodijeljena priznanja izradila je Učenička zadruga Klasje koja djeluje pri Obrtničko-industrijskoj školi u Županji.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

Najčitanije iz rubrike