Regija
PSIHOTERAPEUTSKI STANDARDI

Program za onkološke bolesnike
Objavljeno 8. prosinca, 2017.

NAŠICE

U cilju razvijanja psihoterapeutskih standarda Opća bolnica Našice odlučila je poboljšati pristup prema oboljelima kod kojih je otkrivena onkološka bolest, a čiji broj kontinuirano raste. Kako priopćuje bolnička uprava, od 2018. godine uvest će se dodatni psihoterapijski program za pacijente s malignim bolestima.

Drugim riječima, nova psihoterapijska disciplina koristit će se da olakša pacijentima prihvaćanje bolesti i život s bolešću i liječenje. Oboljeli od onkoloških bolesti imaju pravo kao i svi drugi ljudi na normalan društveni život, a kroz psihoterapijski postupak omogućit će se lakše prilagođavanje svakodnevnim aktivnostima te prihvaćanje bolesti bez straha.

Inicijativa je utemeljena na višegodišnjoj tradiciji programa oporavka u okviru Dnevne bolnice Odjela psihijatrije u novouređenom dijelu našičke bolnice, u kojem psihijatri već pružaju neki oblik psihoterapije. “Nakon otkrivanja i postavljanja dijagnoze maligne bolesti, pacijenti će, uz svoj dobrovoljni pristanak, imati mogućnost priključenja programu. Program je nastao zbog potrebe integracije i suradnje među odjelima bolnice, a na dobrobit i korist pacijentima, podižući time kvalitetu rada ustanove”, ističe se u priopćenju.

Program će trajati tri tjedna tijekom kojih će sudionici moći interaktivno participirati u sukreiranju načina i mogućnosti psihološke i psihoterapijske potpore i podrške. S.F.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike