Tehno
TEST: LG G6

Povoljan put do vrha
Objavljeno 8. prosinca, 2017.

Odmah ćemo na početku našeg osvrta spomenuti cijenu LG G6 pametnog telefona. Ona se trenutno kreće oko 3600 kuna u slobodnoj prodaji, negdje više, negdje i malo manje. Zašto smo odlučili odmah spomenuti njegovu cijenu, bit će jasnije svima onima koji žele kupiti neki od flagship telefona razvikanih proizvođača. Naime, današnji flagshipovi nude se po cijenama redovito iznad 5000 kuna, a modeli primjerice proizvođača zagrizene jabuke premašuju i 7000 kuna. Imajući to u vidu i testirajući LG G6, shvatili smo da je ovo zapravo najpovoljniji put za dolazak do vrhunskog top-modela kakav nudi LG, a koji je po svemu u rangu s najboljima.

U skladu s trendovima

Pogledamo li vanjštinu LG G6, nedvojbeno ćemo zaključiti kako je LG napravio vraški dobar posao. Telefon je naime izrađen prateći danas aktualne sve trendove, a to je ponajprije zaslon bez rubova, uzak dizajn, blaga zaobljenost za bolje držanje, dvostruka kamera. Sve ovo ima LG G6. Materijali su vrhunski i uključuju staklo sprijeda i straga, dok je obruč metalni. Dakle, izrada je premium. Prednju stranu štiti Gorilla 3, dok je straga otpornija Gorilla 5 zaštita stakla. Kućište lijepo sjeda u ruku, pa iako je LG G6 zaista velik telefon, on ugodno leži u ruci i djeluje znatno manji nego što je. S prednje strane zapravo ćemo uočiti kako je ona trendovski gotovo cijela prekrivena zaslonom u omjeru stranica 18:9, dok stražnja strana donosi tipku za otključavanje s čitačem otiska prsta i dvije leće ugrađene kamere. Važno je napomenuti kako je telefon i vodootporan, također prateći trendove koji su danas aktualni. Listu aktualnosti LG je dobro popunio.

Golemi zaslon

Po uključivanju telefona dočekuje nas raskošni 5,7-inčni zaslon koji donosi izvrstan balans boja kao i odličnu vidljivost u svim prilikama. Zaslon djeluje izduženo zbog omjera stranica 18:9, a donosi razlučivost od 2880 x 1440 točaka. Ovako izdužen zaslon djeluje moderno, a i praktičniji je u svakodnevnom radu. Jasno, uz ovakvu rezoluciju, prikaz je kristalno jasan i oštar, ali to se i očekuje. LG G6 vrti se na Androidu verzije 7, a nadamo se kako će i nadogradnja na Oreo ubrzo stići. Sučelje je tipično LG-jevsko – fino i oku ugodno dotjerano, ali i intuitivno. Sučelje zahtijeva nešto privikavanja, no kada se jednom sve svlada, izuzetno je jednostavno, kao i svaki Android. LG G6 pokreće Snapdragon 821 koji uparen uz 4 GB radne memorije donosi munjevite performanse. Aplikacije, igre, višezadaćnost – sve se odvija bez imalo zadrške. Za pohranu na raspolaganju nam je 32 GB radne memorije koju je moguće i proširiti. Dual kamera je širokokutna i od 13 megapiksela te tako postavljena ide u smjeru kvalitete, a ne u smjeru utrke megapiksela. Ovaj nam se pristup sviđa, a tome u prilogu idu i vrhunske fotografije koje smo postigli snimajući s LG G6. Moramo priznati da nas fascinira kvaliteta pri zumiranju s kamerom, bez gubitka kvalitete i detalja. Također, praktičan je i način fotografiranja koji zadnje snimljene fotografije postavlja pri dnu dok još fotografiramo drugu fotografiju. Prednja selfi kamera je 5 megapiksela i okida više no odlične slefije.

Za pod bor

LG G6 definitivno je opravdao status flagshipa iz LG-ja. Donosi sve ono što danas očekujemo od najboljih telefona na tržištu, a kao što smo u uvodu spomenuli, velika prednost je i povoljna cijena za ovaj segment. Iako je u vrijeme svoga izlaženja početkom godine imao višu cijenu, danas je ona više no povoljnih oko 3600 kuna naviše. Tražite li top-uređaj ove godine, bolju priliku od LG G6 teško ćete naći. Ako znamo da smo u predblagdanskom razdoblju, možda nema boljeg trenutka za kupnju od ovoga.

Marin REŽIĆ
Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike