Mozaik
NAKON 20 GODINA

Body Count dolazi u Zagreb
Objavljeno 7. prosinca, 2017.

Pioniri crossovera i jedan od najvećih bendova koji je spajao hip hop i metal, mitski Body Count iz Los Angelesa, dolaze u Tvornicu kulture 19. lipnja 2018. na svoj prvi hrvatski koncert nakon daleke 1997. godine. Predvođeni jednim od najvećih rap izvođača svih vremena, velikim Ice T-jem, Body Count sviraju sirovi old school crossover, brutalnu mješavinu hip hopa i metala. Kroz godine su mijenjali postavu, raspadali se i ponovno sastavljali, no kultno sljedbeništvo koje bend ima uvijek ih je čekalo na koncertima diljem svijeta.

Početak benda jedna je od najvećih priča svjetske alternativne scene. Ice T je, osim rapa, u mladosti bio veliki fan hard rocka i metala, tijekom 1980-ih već je stvorio veliko ime na hip hop sceni, pa se početkom 1990-ih paralelno posvetio bendu koji je osnovao upravo s prijateljima iz srednje škole. Prvu snimku Body Count su objavili na njegovu samostalnom albumu “O.G. Original Gangster”, koji se smatra jednim od najvažnijih gangsta rap ploča. No, sve je eksplodiralo debi albumom i superkontroverznim singlom “Cop Killer”. Posljednjih nekoliko sezona uspjeli su realizirati dva fantastična albuma, “Manslaughter” i ovogodišnji “Bloodlust” čiji je singl “Black Hoodie” čak bio nominiran za Grammy. Body Count ne samo da su izdržali test vremena nego su danas jedna od najtraženijih live atrakcija na planetu. Headlineri velikih svjetskih festivala odsvirat će jedan od rijetkih klupskih nastupa iduće godine upravo u Tvornici.

Prodaja ulaznica kreće danas, u petak, 8. prosinca, u 9 sati. Prva cijena od 150 kn na snazi će biti do 31. prosinca. Od početka 2018. do 18. lipnja za ulazak će trebati izdvojiti 170 kn, a na dan koncerta 190 kn. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima Eventima i online na www.eventim.hr. T.K.

Možda ste propustili...

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

Najčitanije iz rubrike