TvObzor
OBJAVLJENA IMENA KONCERTA OTVORENJA 11. OUTLOOKA

Bonobo, David Rodigan i Children of Zeus
Objavljeno 8. prosinca, 2017.

Najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture vraća se 11. put na hrvatsku obalu, točnije na tvrđavu Punta Christo pored Pule, koja će ugostiti najznačajnija imena iz svijeta grime, dubstep, reggae, hip-hop, dub i garage glazbe. Kao i svake godine Outlook će biti otvoren spektakularnim koncertom u dvije tisuće godina staroj pulskoj Areni.

U srijedu, 5. rujna 2018., pulski amfiteatar bit će domaćin Bonobu - maestru ambijentalne glazbe koji će uživo izvesti njegov posljednji i cijenjeni album “Migration”, njegov najozbiljniji i najzahtjevniji album do sada. Serija rasprodanih koncerata na zadnjoj turneji podigla su Bonobov status u sami vrh elektroničke elite. Zamaglivanjem granica između trip-hopa, popa i plesne glazbe sa snažnim utjecajem simfonijske glazbe, album “Migration” još je jedan dokaz Bonobovog uspješnog balansiranja između žanrova koje usavršava zadnjih 15 godina. Bonobo je u estetici svoje glazbe vođen emocionalno nabijenim kinematografskim trenucima, svoje blažene ritmove spaja sa zasićenim žičanim instrumentima i bubnjevima pod jazz-utjecajem. Bonobov univerzalni glazbeni jezik i atmosfera koju stvara bit će savršena glazbena podloga za početak još jednog Outlook festivala.

Za koncert otvorenja jedinstvena glazbena ličnost David 'Ram Jam' Rodigan udružio je snage s Outlook Orkestrom kako bi obilježio četrdeset godina karijere kao kustos, radijski voditelj i DJ. David Rodigan možda je i najveći znalac bass glazbe koji pomno prati njen razvoj od prvih ska i rocksteady uspješnica pa sve do današnjeg dancehall i jungle zvuka. Dugogodišnji član Outlook obitelji, Rodigan se udružio s moćnim orkestrom kako bi predstavio spektar starih i novih pjesama koje su bile značajne za festival, ali za sam razvoj soundsystem kulture. Nakon rasprodanih koncerata Outlook Orkestra u Bristolu i Londonu, Rodigan će Orkestru dodati svoj jedinstveni pečat, a pridružit će mu se još niz gostiju koji će biti uskoro objavljeni. Povrh ovih velikih imena na velebnu pozornicu Arene popet će se mladi i zapaženi hip-hop/soul duo Children of Zeus koji stižu iz Manchestera. (N.K.)

 
ULAZNICE

Prve regionalne ulaznice ranograbilice po najpovoljnijoj cijeni za veliki koncert otvorenja 11. Outlook festivala stigle su u prodaju i mogu se kupiti po cijeni od 240 kuna na www.entrio.hr/event/outlook-festival-2018-4517 te na svim Entrio prodajnim mjestima. Više informacija o Outlook Areni pratite ovdje. Pridružite se Facebook eventu Outlook Arene 2018. Outlook festival nastavit će se na tvrđavi Punta Christo od 6. do 9. rujna.

Možda ste propustili...

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

Najčitanije iz rubrike