TvObzor
AXN ADRIA

Druga sezona serije “Kronike Shannara”
Objavljeno 8. prosinca, 2017.

Druga sezona fantastičnog američkog serijala “Kronike Shannara” premijerno će se početi emitirati na AXN Adriji od 4. siječnja. “Kronike” su već u prvoj sezoni osvojile “fantasy” fanove diljem svijeta, a slična reakcija dobivena je i od profesionalnih kritičara koji je svrstavaju među najbolja televizijska ostvarenja žanra.

Radnja serije odvija se tisuće godina nakon uništenja naše civilizacije, u vrijeme kada je naš planet podjeljen u Četiri zemlje čiji stanovnici su mješavina rasa koja uključuje vilenjake, patuljke, trolove, gnomove i ljude. U središtu je obitelj Shannara čiji su potomci ojačani magičnim moćima i čije avanture neprestano mjenjaju budućnost svijeta. Kako se priča odmotava saznaje se da mračne sile, za koje se vjerovalo da su poražene, počinju ugrožavati svijet. Amberle (mlada vilenjačka princeza), Wil (zadnji potomak obitelji Shannara) i Eretria (lutalica iz rase ljudi) shvaćaju da samo oni imaju moć zaustaviti zlo koje nadolazi, ali da moraju sklopiti teško savezništvo.

Druga sezona odvija se godinu dana nakon finala prve i pronalazi Četiri zemlje u potpunom kaosu. Magija se vratila, strah, zlo i nasilje je zavladalo zemljom, a najveće je pitanja hoće li se Wil uključiti u borbu za oslobođenje s obzirom na svoju zastrašujuću prošlost.

“Kronike Shannara” nastale su po uzoru na istoimenu knjigu Terryja Brooksa. Autori i izvršni producenti su Alfred Gough i Miles Millar (radili su na seriji “Smallville”), dok se kao još jedan izvršni producent pojavljuje Jon Favreau (režiser dva nastavka “Iron Mana”). U ostalim ulogama pojavljuju se Aaron Jakubenko (kao Ander) te John Rhys Davies (kao Eventine), a kompletna serija snimana je na Novom Zelandu. Deset epizoda druge sezone bit će emitirano od 4. siječnja u tjednom terminu četvrtkom u 21 sat na AXN Adriji. (N.K.)

Najčitanije iz rubrike