Regija
POLICIJI STIGLA ISPOMOĆ

Presretačima oko Broda krstare i Zagrepčani
Objavljeno 6. prosinca, 2017.

SLAVONSKI BROD

Da bi se smanjio broj stradalih u prometu i prometnih nesreća te općenito poboljšalo stanje sigurnosti u prometu, policajcima iz Brodsko-posavske županije u pomoć stižu i zagrebački policajci.

- U provedbi akcije od 7. do 12. prosinca brodsko-posavska policija imat će pomoć kolega iz Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije. Pritom će sankcionirati prometne prekršaje koji zauzimaju znatan udjel kao uzročnici prometnih nesreća, tzv. četiri glavna ubojice u prometu. To su alkoholiziranost vozača, nepoštovanje dopuštenih brzina, nekorištenje sigurnosnog pojasa i distrakcije (u prometnom smislu nepropisne uporabe mobitela) – doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice PU brodsko-posavske.

U prvih deset mjeseci ove godine na području Brodsko-posavske županije dogodilo se 896 prometnih nesreća, što je povećanje od 4,3 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Ove je godine poginulo 16 osoba, a lani 13. Deset je više i teško i lakše ozlijeđenih. U prvih deset mjeseci prošle godine u prometnim je nesrećama teško ozlijeđeno 75, a ove 85 osoba. Uz to, ove je godine 412 osoba ozlijeđeno lakše, a lani ih je bilo 392. Vozači koji su imali alkohola u krvi ove su godine prouzročili 152 prometne nesreće, a lani 129.

- Samo prošlog tjedna utvrđeno je 498 prometnih prekršaja, u kojima je ponovno najviše bilo prekršja brzine, i to u 281 slučaju - kazala je Nujić. S. Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UMJESTO PROPASTI - USPJEH

Po kunu-dvije, ljudi si ubrali 30 tona jabuka

2

IZRAĐUJU UKRASNE SAPUNČIĆE

Kich Sapunich postao prepoznatljivi vinkovački brend

3

RJEŠENJE DUGOGODIŠNJIH PROBLEMA U ŠEĆERANI

Postaju vlasnici zemljišta na kojemu su im stanovi