Sport
MURSA-OSIJEK

Stižu najjači superligaši
Objavljeno 7. prosinca, 2017.

Nakon tri uzastopne utakmice u gostima, do kraja godine će odbojkaši osječkog superligaša igrati isključivo na svom parketu. Mursa-Osijek će u razmaku od tjedan dana tako igrati prvo protiv lidera prvenstva, zagrebačke Mladosti (ove subote), a potom će sljedeći tjedan u dva dana odmjeriti snage protiv aktualnog prvaka, Mladost Ribola Kaštela.

- Prošle smo sezone oba dvoboja u prvom dijelu sezone protiv Kaštelana igrali na njihovu parketu. Sada su uloge zamijenjene, pa ćemo prvo sljedećeg petka, 15. prosinca odraditi zaostatak iz 4. kola, a dan poslije i obvezu iz 11. kola, u kojoj je prvak službeno i domaćin - kaže trener “mursaša” Davor Meringer, koji jedva čeka utakmice protiv najboljeg dvojca u državi. Prvo se treba pripremiti za Zagrepčane.

- Prije svega želimo odigrati i parirati bolje nego što je to bio slučaj u prvom međusobnom ogledu. Na Savi nismo bili u pravom izdanju, prelagano smo kapitulirali. Naravno da Mladost i u Gradski vrt dolazi kao favorit, ali potrudit ćemo se da imaju teži zadatak - kaže Meringer.

Osječani su očito u uzlaznoj putanji, posljednje dvije utakmice riješili su u svoju korist. S neugodne gostujuće serije kući su se vratili s pet od mogućih devet bodova. Još kad bi se koji osvojio do kraja 2017.?

- Spojili smo dvije pobjede na strani, posljednja je ostvarena protiv Medicinara, koji je pak dosad jedini uzeo bod vodećoj Mladosti. To ništa ne znači, ali mislim da pokazuje da se protiv svakog može igrati i uz dobar nastup nadati da ćeš nešto i osvojiti. Predstojeće utakmice dočekujemo bez pritiska, jer smo svjesni kvalitete suparnika, koji bi iz nas trebali izvući ono najbolje. Motiv sigurno neće biti sporan, stoga priželjkujem da protiv najjačih dobro pariramo. U pozitivnoj smo seriji, pokazali smo da nismo još dostigli naše krajnje mogućnosti, stoga se veselimo ogledima s najboljima - kaže Davor Meringer, trener Murse-Osijek.

Nino BENČINA
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike