Osijek
DAN OSJEČKE TRŽNICE

Kamo po namirnice za svaki recept? Na 'piju'!
Objavljeno 6. prosinca, 2017.
Tržnica Osijek, trbuh grada, ove godine obilježava 48 godina rada

U povodu 48 godina postojanja, u srijedu je obilježen Dan osječke Tržnice, zbog čega je i tradicionalni Zeleni četvrtak održan dan prije. Bliži se velika obljetnica, pola stoljeća Tržnice, mjesta na kojemu se mogu naći namirnice za svaki recept, omiljenog okupljališta svih generacija proizvođača, prodavača i kupaca svježih i kvalitetnih namirnica.

- Tržnica je sve življa, čime je pridonijela i odluka gradske uprave o proširenju parkirališta i besplatnog parkiranja u trajanju od sat vremena. Koliko je parkiralište popularno govori i podatak da je rampa na njemu podignuta već 700.000 puta. Zanimljivo je da dio tržnice koji je naslonjen na parkiralište sada ima bolje rezultate, kao nekada dio uz Radićevu ulicu - kaže novi direktor Tržnice Igor Medić.

Podsjeća i na Umirovljenički utorak, kada umirovljenici na označenim mjestima dobivaju deset posto popusta. Tu je i EU projekt u suradnji s Mađarskom, “Domaća hrana za domaće ljude”, kojem je cilj hranu koja ostane dodijeliti ljudima u potrebi, u što su uključeni i volonteri.

- U odnosu na trgovačke centre, Tržnica oživljava jer su građani shvatili važnost certificiranih gospodarstava. Osim toga, tu su i obrtnici koji pridonose cijelom 'štihu' tržnica, koje se dobro razvijaju i imaju izvrsnu perspektivu - poručio je Medić

Direktor dodaje kako je Uprava u pregovorima s Turističkom zajednicom da pojača suradnju te tijekom ljeta oživi tržnicu i u večernjim, pa čak i noćnim satima.

Za 50. obljetnicu Tržnica bi mogla dobiti i svoju monografiju, što i ne čudi s obzirom na to da brojne generacije kupaca i prodavača desetljećima ostaju vjerne popularnoj 'piji'. Svi oni mogu ispisati povijest trbuha grada.

Marija MIHELIĆ
ZELENI ČETVRTAK: SVETI NIKOLA DONIO DRVENE IGRAČKE

Kako je ovotjedni Zeleni četvrtak došao dan ranije i pao na blagdan svetog Nikole, bilo je logično na toj manifestaciji predstaviti obrt “Jug” koji godinama proizvodi drvene igračke.

- Mogu vam reći da se drvene igračke ponovno vraćaju u modu. Prodajemo ih po cijeni od 15 do 120 kuna, a manju djecu najviše oduševljava tradicionalna igračka “leptir”. Inače, ovim se poslom bavimo godinama, kroz generacije, i drago nam je da djeci nudimo ono što najviše vole - igračke, i to u svim bojama, raznih oblika i namjena - poručila je Saša Leško.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OŠ “TIN UJEVIĆ”: UČENIK PRIJETI DA ĆE UBITI KOLEGE I SEBE

"Stavio je djetetu skalpel pod grlo, dok je on tu, naša djeca neće u školu"

2

OD 30. STUDENOGA DO KRAJA PROSINCA

Advent 2018. na trima lokacijama: Središnji program u Parku kralja Petra Krešimira IV.

3

PROJEKT KBC-A, MINISTARSTVA ZDRAVSTVA I OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Barake su prošlost, Klinika za
psihijatriju u novom prostoru

oglas