Osijek
OBLJETNICA USTROJAVANJA 68. BOJNE VP-A

Predstavljena knjiga “Brevijar beznađa”
Objavljeno 7. prosinca, 2017.

Vezani članci

DOKUMENTARAC “101. BRIGADA HV-A”

Osječki i zagrebački branitelji povezani i u ratu, i u miru

Odavanjem dužne počasti u srijedu je obilježena obljetnica ustrojavanja 68. bojne Vojne policije. Formirana prije 26 godina, ova je bojna pokrivala područje svih pet slavonskih županija. U povodu toga su u sveučilišnom kampusu u Osijeku, kod spomen-obilježja, u sjećanje na 13 njezinih poginulih pripadnika položeni vijenci i zapaljene svijeće.

- Naši su pripadnici bili na gotovo svim bojištima na prostoru Republike Hrvatske, od Bljeska do Oluje te u oslobodilačkim akcija u Slavoniji i Baranji - podsjetio je Stipe Modrić, predsjednik Udruge veterana Vojne policije iz Domovinskog rata.

Vijence kod spomen-obilježja položili su predstavnici braniteljskih udruga, Vojne policije slavonskih županija, Ministarstva obrane te Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Župan Ivan Anušić predvodio je delegaciju županije, a Darko Nađ, predsjednik Odbora za branitelje Domovinskog rata i braniteljske udruge, bio je predstavnik Grada Osijeka.

Kasnije tijekom prijepodneva u Hrvatskom narodnom kazalištu predstavljena je knjiga “Brevijar beznađa” Drage Maksimovića, posljednjeg zapovjednika 68. bojne Vojne policije i vukovarskog branitelja. Druga je to njegova autorska knjiga, dok u prvoj faktografski (da se ne zaboravi) govori o danima Domovinskog rata, ova je knjiga kritika cijele društvene zajednice.

- U proteklih 25 godina ne možemo biti zadovoljni stanjem u državi. Ljudi koji su obnašali vlast, bilo lijeve bilo desne političke opcije, najblaže rečeno, nisu bili na visini zadatka - kritičan je Maksimović. Moderatorica je promocije knjige bila Ivana Šojat. D. Kuštro

Možda ste propustili...

TRADICIONALNO OKUPLJANJE 8.C GENERACIJE 1978. OŠ IVANA FILIPOVIĆA

Lijep primjer druženja kolega iz razreda

NOVE DONACIJE STIGLE U RIJEKU LJUBAVI

Podijeljeno 4,5 tona jabuka za 3500 građana

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OŠ “TIN UJEVIĆ”: UČENIK PRIJETI DA ĆE UBITI KOLEGE I SEBE

"Stavio je djetetu skalpel pod grlo, dok je on tu, naša djeca neće u školu"

2

OD 30. STUDENOGA DO KRAJA PROSINCA

Advent 2018. na trima lokacijama: Središnji program u Parku kralja Petra Krešimira IV.

3

PROJEKT KBC-A, MINISTARSTVA ZDRAVSTVA I OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Barake su prošlost, Klinika za
psihijatriju u novom prostoru

oglas