Osijek
OBLJETNICA USTROJAVANJA 68. BOJNE VP-A

Predstavljena knjiga “Brevijar beznađa”
Objavljeno 7. prosinca, 2017.

Vezani članci

DOKUMENTARAC “101. BRIGADA HV-A”

Osječki i zagrebački branitelji povezani i u ratu, i u miru

Odavanjem dužne počasti u srijedu je obilježena obljetnica ustrojavanja 68. bojne Vojne policije. Formirana prije 26 godina, ova je bojna pokrivala područje svih pet slavonskih županija. U povodu toga su u sveučilišnom kampusu u Osijeku, kod spomen-obilježja, u sjećanje na 13 njezinih poginulih pripadnika položeni vijenci i zapaljene svijeće.

- Naši su pripadnici bili na gotovo svim bojištima na prostoru Republike Hrvatske, od Bljeska do Oluje te u oslobodilačkim akcija u Slavoniji i Baranji - podsjetio je Stipe Modrić, predsjednik Udruge veterana Vojne policije iz Domovinskog rata.

Vijence kod spomen-obilježja položili su predstavnici braniteljskih udruga, Vojne policije slavonskih županija, Ministarstva obrane te Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Župan Ivan Anušić predvodio je delegaciju županije, a Darko Nađ, predsjednik Odbora za branitelje Domovinskog rata i braniteljske udruge, bio je predstavnik Grada Osijeka.

Kasnije tijekom prijepodneva u Hrvatskom narodnom kazalištu predstavljena je knjiga “Brevijar beznađa” Drage Maksimovića, posljednjeg zapovjednika 68. bojne Vojne policije i vukovarskog branitelja. Druga je to njegova autorska knjiga, dok u prvoj faktografski (da se ne zaboravi) govori o danima Domovinskog rata, ova je knjiga kritika cijele društvene zajednice.

- U proteklih 25 godina ne možemo biti zadovoljni stanjem u državi. Ljudi koji su obnašali vlast, bilo lijeve bilo desne političke opcije, najblaže rečeno, nisu bili na visini zadatka - kritičan je Maksimović. Moderatorica je promocije knjige bila Ivana Šojat. D. Kuštro

Možda ste propustili...

KUKURUZIJADA KUD-A ČEPINSKI MARTINCI

Kukuruzna gastrorapsodija oduševljava već 10 godina

FLIXBUS NE PRIMA PRTLJAGU BEZ PUTNIKA

Čebohin: Najvažniji nam je sigurnosni aspekt

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HRVATSKA LIJEČNIČKA KOMORA NE SLAŽE SE S KBC-OM

Povjerenstvo odlučilo: Dr. M. Rosso nije učinila pogrešku

2

ZELENA OAZA UDALJENA PET KILOMETARA OD OSIJEKA

Stara Drava - jedno od
najboljih ljetnih izletišta

3

GODIŠNJI ODMORI U OBITELJSKOJ MEDICINI

Više od 3000 pacijenata na jednog liječnika!

oglas