Regija
PROJEKT TINTL-A I LAG-A

Za posao 261 žene 36 milijuna kuna
Objavljeno 6. prosinca, 2017.

LOVAS - Ured za međunarodnu suradnju TINTL i Lokalna akcijska grupa Srijem provodit će 30 mjeseci projekt “Zaželi - projekt zapošljavanja žena” u vrijednosti od 36 milijuna kuna. Dragan Sudarević, predsjednik LAG-a Srijem, naglasio je kako ta grupa obuhvaća 13 jedinica lokalne samouprave: općine Stari Jankovci, Bogdanovci, Nuštar, Negoslavci, Lovas, Tovarnik, Tompojevci, Tordinci, Trpinja i Borovo, Grad Ilok, te vinkovačko prigradsko naselje Mirkovci i vukovarska prigradska naselja Sotin i Lipovača.

- Svi kandidirani prijedlozi prošli su na natječaju, što znači kako ćemo na području LAG-a Srijem ukupno zaposliti 261 ženu, odnosno 239 žena koje će se skrbiti o potrebitima, starima i nemoćnima, plus po 11 voditelja i asistenata. Mjesečni statistički bilten HZZ-a kaže da na području LAG-a ima oko 1300 nezaposlenih žena, što znači kako će realizacijom projekta svaka peta nezaposlena žena biti uposlena, s tim da su voditeljice i asistenti osigurali posao na 30 mjeseci, dok će žene koje će raditi s potrebitima dobiti ugovor na 24 mjeseca. Prednost će imati teže zapošljive skupine žena, u starosti iznad 50 godina, žene s invaliditetom ili nižim kvalifikacijama - rekao je Sudarević. Pojašnjava kako će u iduća 2-3 mjeseca izraditi evidenciju korisnika usluga, a raspisivanje natječaja po jedinicama lokalne samouprave uslijedit će početkom sljedeće godine. Naglasio je i kako će žene biti osposobljavane za posao njegovateljice te će po završetku projekta biti konkurentne na tržištu rada.

Mladen Markešić, voditelj Ureda za međunarodnu suradnju TINTL, podsjetio je kako su osnovani 2005. godine i jedna su od najuspješnijih lokalnih razvojnih agencija u Hrvatskoj.

- U tekućoj godini pripremili smo 101 projekt u vrijednosti višoj od 80 milijuna kuna, a tijekom ove godine realizirano je više od polovine tog iznosa - naveo je Markešić.

Načelnica općine Lovas Tanja Cirba istaknula je kako je TINTL uspješno prevladao sve poteškoće u radu, od gospodarske krize do političkih smjena, i danas realiziraju programe višemilijunskih vrijednosti. Projekt “Zaželi” u cijelosti se financira sredstvima EU socijalnog fonda, a proteklih su godina imali slične projekte koje su financirala mjerodavna ministarstva RH.D.Korpoš

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike