Regija
SREDNJA ŠKOLA MARKA MARULIĆA

Novo će parkiralište povećati sigurnost
Objavljeno 7. prosinca, 2017.

SLATINA - Kad je, 2013., Srednja škola Marka Marulića obilježila 50 godina od osnivanja gimnazije u Slatini, koja je danas jedan od pet obrazovnih četverogodišnjih programa u toj školi, okoliš ustanove postao je bogatiji za jedno stablo. Na proslavu su se odazvali učenici prve generacije gimnazije, oni su u dvorištu zasadili crvenolisni javor kako bi to stablo krasilo školsko dvorište i slatinske gimnazijalce podsjećalo na školske dane.

Četiri godine kasnije na zelenoj površini u dvorištu, u produžetku postojećeg, gradi se novo parkiralište za zaposlenike. Postojeće parkiralište smješteno je između škole i radionice za praktičnu nastavu Industrijsko-obrtničke škole, a prilaz parkiralištu nalazi se ispred ulaza u radionicu. Da bi se izbjegla stradavanja učenika, dosadašnji prilaz parkiralištu bit će pretvoren u pješačku zonu, a novo parkiralište imat će prilaz pokraj glavnog ulaza iz druge ulice. Ono će smanjiti zelenu površinu, a u smislu parkiranja škola neće mnogo dobiti jer se zbog drukčije regulacije upola smanjuje broj parkirališnih mjesta na dosadašnjem parkiralištu, a na novom će dobiti 16 mjesta. Istovremeno se poboljšava položaj parkirališta, a zbog premještanja prilaza povećava se sigurnost učenika.

– Izgradnju parkirališta financira Županija i Fond za regionalni razvoj. Izgradnjom parkirališta riješit ćemo pitanje odvodnje oborinskih voda, zbog čega smo imali velikih problema, jer zemljište “visi” prema radionici. Očekujem da ćemo tako riješiti i problem s vlagom u radionici - kaže ravnatelj Darko Špoljarić. Zbog izgradnje parkirališta javor je premješten kako bi i dalje podsjećao na prvu generaciju gimnazijalaca i na obilježavanje 50. obljetnice gimnazije.

– Svakodnevno ga zalijevamo i vjerujem da će preživjeti presađivanje - rekao je ravnatelj.P.Žarković

Možda ste propustili...

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

Najčitanije iz rubrike