Mozaik
OSJEČANI NAGRAĐENI NA VIP ADRIA LEAGUE

Kliktronik: Želimo postati odlična esports organizacija u regiji
Objavljeno 7. prosinca, 2017.

Najveći ovogodišnji projekt na regionalnoj gaming sceni, VIP Adria League, u šest je mjeseci okupio više od 1200 igrača, timove iz regije koji su se natjecali u igrama League of Legends, Counter Strike: Global Offensive i FIFA 18.

Veliki finale prve sezone održan je u sklopu Reboot InfoGamera na zagrebačkom Velesajmu, na kojemu je osječka IT tvrtka Kliktronik s brandom KlikTech osvojila dva prva mjesta (LoL i FIFA 18) i jedno treće mjesto (CS: GO). Petero je igrača LoL-a osvojilo 5000 eura, a igrač FIFA-e 1500 eura.

Dečki iz Kliktronika znali su da im je ovo savršena prilika da se okušaju u nečemu takvom, obratili su se stručnjaku za skautanje igrača kako bi sastavili dovoljno dobru momčad i u konačnici ostvarili vrlo dobre rezultate.

- Jako smo zadovoljni i već planiramo što ćemo iduće godine. Sredinom prosinca očekuje nas Games.CON u Beogradu, a tu nam je i Esports Balkan League, gdje smo osigurali mjesto u igri League of Legends. S obzirom na okolnosti i rezultate, planiramo da se KlikTech odvoji od Kliktronika i postane zasebna tvrtka. Dugoročni nam je cilj pozicionirati se kao odlična esport organizacija u regiji te okupiti što više igrača i omogućiti im da razvijaju svoje talente - priča nam Marijan Kolar, suvlasnik Kliktronika i suosnivač brenda KlikTech, jedinog ozbiljnog u Osijeku koji je specijaliziran za esports.

Tim za Counter Strike sastoji se od pet igrača, a imaju i trenera koji im pomaže sa strategijom i proučavanjem protivnika. U League of Legendsu također imaju pet igrača, tu su i trener i analitičarka, a u FIFI jednog igrača.

Nakon sjajnih rezultata koje su ostvarili na turniru, dečke čeka još više posla - morat će dodatno poraditi na organizaciji i kontaktiranju određenih poslovnih subjekata s kojima surađuju zbog sponzorstava, što nije nimalo lagan zadatak i uključuje mnogo putovanja. “Potrebno je izdvojiti mnogo vremena i energije da bi sve profunkcioniralo”, ističe Marijan.

- Kad je riječ o ambicijama, želimo definitivno nastaviti ovako i sljedeće godine, zadržati prvu poziciju u regiji i vidjeti što se može učiniti o pitanju europske scene, kome konkurirati i na koji način. To će biti prvi pravi test - zaključuje Kolar.

Adrian ANDREJEK
TRI popularne ESPORTS IGRE

Counter Strike: Global Offensive najpopularnija je igra na svijetu i jedan od najpoznatijih esports naslova u kojemu dva tima od po pet igrača igraju kao teroristi ili protuterorističke jedinice i pokušavaju ispuniti svoje zadatke te spriječiti protivnički tim u tom naumu. League of Legends je esports igra s najvećim brojem igrača u svijetu u kojoj igrači kontroliraju svog heroja te s pomoću računalno kontroliranih likova imaju cilj uništiti protivničku bazu. FIFA je svima dobro poznata simulacija nogometa koja privlači profesionalne igrače iz cijelog svijeta, a pravila su jednaka kao i u pravom nogometu.

Možda ste propustili...

TRAILER ZA NOVI FILM S JOAQUINOM PHOENIXOM I LADY GAGOM

Joker više nije sam, s njim je Harley

Najčitanije iz rubrike