Mozaik
POTVRĐEN NOVI HEADLINER

Nick Cave na INmusicu
Objavljeno 7. prosinca, 2017.
Tu su i QOTSA, David Byrne, Skunk Anansie, Frank Carter & The Rattlesnakes

Točno deset godina nakon posljednjeg nastupa u Hrvatskoj, 2008. godine na trećem izdanju INmusic festivala, nikada jači i iščekivaniji Nick Cave & The Bad Seeds vraćaju se na glavnu pozornicu INmusic festivala.

Organizatori INmusic festivala na konferenciji za novinare okupljenim su medijima, uz objavu nastavka suradnje s OTP bankom Hrvatska kao partnerom, otkrili ime drugog glavnog izvođača nadolazećeg izdanja trinaestog izdanja INmusic festivala – veličanstvenog Nicka Cavea & The Bad Seeds. Uz podsjetnik na omiljen glazbeni poklon – INmusic blagdanski paket koji je već u prodaji, organizatori su se osvrnuli na jubilarnu, petu godinu plodne suradnje s OTP bankom Hrvatska.

Nick Cave & The Bad Seeds gotovo nije potrebno ni predstavljati. Bez sumnje, riječ je o jednom od najutjecajnijih i najinventivnijih rock-sastava našeg doba koji već više od trideset godina u neumornom i ustrajnom tempu grade glazbeni opus čija umjetnička vrijednost odolijeva zubu vremena. Točno deset godina nakon posljednjeg nastupa u Hrvatskoj, također na INmusic festivalu 2008., i na tragu iznimne turneje u povodu izdavanja posljednjeg studijskog albuma “Skeleton Tree” u sklopu koje su rasprodane arene diljem Europe, Nick Cave se vraća na Jarun u pratnji savršeno usklađenih Bad Seedsa – Warrena Ellisa, Thomasa Wydlera, Martyna Caseya i Jima Sclavunosa. Ova skupina individualno jakih i raznolikih glazbenika u zajedničkom radu i nastupima generira posve neočekivanu i izvanrednu energiju kojoj su tisuće ljubitelja vrhunske glazbe svjedočile na protekloj turneji. Nick Cave & The Bad Seeds su sa “Skeleton Tree” uozbiljili posve nov zvuk, emociju i nezaboravan nastup uživo koji se na neobičan način evolucijski naslanja na suvremene klasike iz pera Nicka Cavea & The Bad Seedsa. Uvijek ekspresivan i iznimno predan u svojim nastupima, Nick Cave uz nov pristup pisanju i postupnom otklonu od prepoznatljive narativnosti, na recentnim nastupima gradi intenzivan i direktan odnos s publikom koja gotovo ravnopravno sudjeluje u razmjeni stihova, tonova i emocija.

U svibnju ove godine izdan je i limitiran deluxe box set “Lovely Creatures” koji kroz 45 odabranih i remasteriranih pjesama slavi 30 godina karijere ovog iznimnog umjetnika uz dodatak i tridesetak osobno odabranih live snimaka nastupa, među kojima je i izvedba možda najomiljenije Caveove pjesme “Into My Arms” upravo s INmusic festivala iz 2008. Nema sumnje, povratak Nicka Cavea & The Bad Seedsa pred hrvatsku publiku nakon čitavog desetljeća bit će još jedan antologijski susret.

Nick Cave & The Bad Seeds kao drugi objavljeni headlineri INmusic festivala #13 pridružuju se već impozantnom line-upu trinaestog izdanja INmusic festivala na kojemu će nastupiti i Queens Of The Stone Age, David Byrne, Skunk Anansie, Frank Carter & The Rattlesnakes, uz mnoga druga imena koja će tek biti objavljena. Institucija rock-novinarstva, britanski New Musical Express, već je prepoznao program INmusica kao jedan od najjačih festivalskih programa u Europi uz isticanje iznimno povoljne cijene ulaznica. INmusic će se održati na već dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih otoka od 25. do 27. lipnja 2018. Trodnevne ulaznice za INmusic su dostupne isključivo preko službenog festivalskog webshopa po cijeni od 399 kuna, kao i sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 250 kuna, a u prodaji preko službenog webshopa i u Dirty Old Shopu je i ograničeni broj INmusic blagdanskih paketa po cijeni od 449 kuna, a u kojemu se uz najpovoljniju trodnevnu festivalsku ulaznicu nalaze i poklon-vaučer OTP banke s pologom od 100 kuna te posebno dizajnirana festivalska majica. T.K.

povratak

U ZAGREBU JE NASTUPIO PRIJE DESET GODINA

Najčitanije iz rubrike