Sport
MUKE OSIJEK KELMEA

Prije mjesec dana bajka, a danas...
Objavljeno 6. prosinca, 2017.

Nevjerojatno je u kakvu je crnu rupu upao osječki malonogometni prvoligaš. Prije samo mjesec dana Osijek Kelme živio je u čistoj bajci. Start u prvenstvo s tri uzastopne pobjede postavio ga je na vrh prvoligaške ljestvice. Naravno, ni u tim trenucima nije bilo objektivno ni pomisliti da će se Osječani upustiti u utrku za sam vrh tablice, ali izgledalo je kako će imati mirnu sezonu, bez stresa. I onda je sve krenulo nizbrdo. Domaći poraz od Alumnusa inicirao je seriju od šest uzastopnih poraza, pa su Osječani u samo mjesec dana dospjeli s vrha tablice u bitku za opstanak. Pozadina cijele priče još je čudnija, jer momčad Marina Smoje uopće ne igra loše, ali je doista za rubirku “vjerovali ili ne” što je sve u stanju promašiti. I tako se loša karma nakupljala iz kola u kolo i dovela osječku momčad na samo tri boda od pozicije koja nosi doigravanje za opstanak u eliti.

- Stanje na tablici nakon prva tri kola bilo je privid, ali nitko od nas tada nije očekivao da će nam se dogoditi takve traume i drame u sljedećih šest kola. Svega je tu bilo, uvijek smo bili tu negdje, sve su to bile reš utakmice, a sve smo ih izgubili. Uništila nas je loša realizacija, a ponekad i velike individualne pogreške. Globalno nismo igrali loše, ali izostao je još konkretniji doprinos nekih od nositelja naše igre, poput Pandurevića, Dakića ili Nospaka - kaže Marin Smoje, trener Osijek Kelmea.

Ipak, najveći je problem užasno kratka rotacija. Osječani su se na tom planu vratili bar pet ili šest godina unatrag, kada je tek počelo stvaranje ove momčadi. Čak ni onda Smoje nije imao tako malen broj igrača koje može koristiti ako želi pobjeđivati.

- To jest problem i na zimu ćemo se svakako pozabaviti tim pitanje. Nismo u poziciji dovoditi pojačanja, ali gledat ćemo kako zaoštriti konkurenciju i proširiti rotaciju. Dotad nam nema druge nego nastaviti raditi i trenirati i pokušati izvući maksimum iz preostala dva kola - zaključio je Smoje. D.Keler

Rezultati 9. kola

Square (Dubrovnik) - Crnica (Šibenik) 2:6, Albona Potpićan '98 - Vrgorac 2:11, Alumnus (Zagreb) - Brod 035 7:4, Osijek Kelme - Nacional Zagreb 3:4, Novo vrijeme Apfel (Makarska) - Split Tommy 3:0, Uspinjača (Zagreb) - Futsal Dinamo (Zagreb) 0:6

Možda ste propustili...

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini