Sport
EURO U RUKOMETU

Červar: Sve me ovo podsjeća na Portugal
Objavljeno 5. prosinca, 2017.
- Reprezentacija treba biti tim bez zvijezda. Zato tražimo timske igrače - rekao je Lino Červar

Do početka Europskog prvenstva za rukometaše koje će se igrati u Hrvatskoj još je nešto više od mjesec dana. Izbornik hrvatskih rukometaša Lino Červar objavio je širi popis igrača na koje računa prije početka priprema. S toga popisa odabrat će igrače s kojima će započeti pripreme 18. prosinca u Ivanić-Gradu gdje će boraviti sve do 24. prosinca. Novo okupljanje je 26. prosinca, a završne pripreme počinju prvoga dana 2018. godine u Splitu, gdje će reprezentacija boraviti sve do završetka prve faze natjecanja.

Do Božića u Ivanić-Gradu

Lino Červar najavio je pripreme reprezentacije.

- Na početku neće biti Nijemaca, a veći dio priključit će se 26. prosinca. Problem je što nećemo imati cijelu momčad na okupu tijekom cijelih priprema. Imamo sedam mladih i pet novih igrača te njih devet koji su viši od dva metra. Pokušat ćemo pripreme temeljiti na tri pravca. Bitno je imati tehničko-taktičku pripremu, psihološku te fizičku spremu - rekao je Červar koji je decidiran o ciljevima na Europskom prvenstvu.

- Nije nam lako i nikada nismo imali težu situaciju. Sve me nekako podsjeća na prvenstvo u Portugalu. Ako želimo nešto napraviti na ovom prvenstvu, moramo to postići preko najjačih reprezentacija. Domaćini smo i zbog toga uza sve probleme moramo gledati prema Mjesecu jer kažu ako i napraviš pogrešku, svejedno si među zvijezdama. Znamo da će biti teško doći do medalje. Reprezentacija treba biti tim bez zvijezda i sretan sam što se naši igrači ponašaju skromno. Tražimo timske igrače i one koji će biti u stanju podnijeti odgovornost. Igrač mora biti pobjednik ne samo fizionomijom nego i karakterno - nastavio je izbornik Červar.

Gobac: Imamo podršku

Dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac istaknuo je da Savez ima veliku podršku svih važnih državnih struktura: - Europsko prvenstvo je sve bliže. Neću ulaziti u struku previše. Reći ću samo da smo izabrali ono najbolje što imamo i nadamo se uspjehu. Što se tiče organizacije Eura, želim istaknuti da imamo veliku podršku Vlade Republike Hrvatske, Ureda za sport i pojedinih ministarstava - rekao je Gobac i istaknuo kako je otvaranje EP-a protiv Srbije rasprodano.

- Ulaznica za utakmicu protiv Srbije više nema, a za ostala dva susreta u skupini ima još oko 20 posto dostupnih ulaznica. HRS je svim rukometnim djelatnicima i županijskim savezima omogućio povlaštene ulaznice i svi su iskoristili to pravo. Unatoč svim problemima koje smo imali sa Splitom, sve je riješeno i organizacija će biti na vrhunskom nivou.

Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac pozvao je navijače i medije na stvaranje pozitivne atmosfere.

- Želim da se svi zajedno ujedinimo u navijačku Hrvatsku i da konačno možemo reći da imamo pravog osmog igrača na terenu koji će u svakoj sekundi na svakoj utakmici nositi Hrvatsku navijanjem. Također, zahvaljujem Vladi Republike Hrvatske, sponzorima i poslovnim partnerima koji su nas odlučili podržati u ovim teškim vremenima. To je izuzetno bitno za hrvatski sport i rukomet i nakon samog Europskog prvenstva - rekao je predsjednik HRS-a.

Krešimir LACKOVIĆ
ŠIRI POPIS ZA EURO 2018.

Vratari: Filip Ivić, Ivan Stevanović, Ivan Pešić, Mirko Alilović; desna krila: Zlatko Horvat, Ivan Vida, Ivan Čupić; lijeva krila: Manuel Štrlek, Lovro Mihić, David Mandić; kružni napadači: Marino Marić, Željko Musa, Tin Kontrec, Kristian Bećiri, Igor Vori; lijevi vanjski: Jakov Gojun, Halil Jaganjac, Marko Mamić, Stipe Mandalinić; srednji vanjski: Domagoj Duvnjak, Igor Karačić, Lovro Jotić, Luka Cindrić; desni vanjski: Marko Kopljar, Luka Stepančić, Mario Vuglač, Šime Ivić i Denis Buntić.

Najčitanije iz rubrike