Osijek
I. VANDERVELDT - AMERIČKA SUPERPODUZETNICA:

Najvažnija prednost s kojom ulazite u biznis upravo ste vi!
Objavljeno 5. prosinca, 2017.

Poduzetnica, investitorica i medijska ličnost američkog biznisa Ingrid Vanderveldt, predsjedajuća i glavna izvršna direktorica zaklade "Empowering a Billion Women by 2020 "(EBW2020), u ponedjeljak je održala motivacijsko predavanje u Auli glagoljice Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Kada poduzetničke savjete dijeli žena koja je u tvrtki Dell bila zadužena za nadziranje poduzetničkih inicijativa u cijelom svijetu i koja je TEDx-ov predavač, onda je jasno kako se tražilo mjesto više. Vanderveldt je pokazala kako je upoznata sa situacijom u Hrvatskoj i ovom dijelu svijeta, pa je u samom uvodu svog predavanja naglasila kako će mnogi reći: “Ah, njezina priča moguća je u Americi, ali ne i ovdje.”

- Uvijek i svagdje možete učiniti moguće od nemogućeg. Vaša supermoć je u vama i to ste vi. Nitko drugi nije vi i samo vi imate neki poseban talent koji nema nitko drugi - ohrabruje četrdesetsedmogodišnja Vanderveldt.

Naime, iako je diplomirala arhitekturu, ona je svoju misiju pronašla kao tehnološki poduzetnik i osoba koja razvija ideje u uspješne tvrtke. Kako bi uvjerila da se uistinu može uspjeti ako čovjek ne odustaje i vjeruje u svoje ideje, Vanderveldt je Osječanima povjerila kako je imala i poslovne padove, zbog kojih je doslovce završila kao beskućnik sa svim stvarima smještenim u kutije svog automobila.

- No, nakon što sam se tri tjedna samosažalijevala uz litre vina, ustala sam i rekla: 'Sada ću krenuti iz početka!' i za tjedan dana već sam imala ugovorena tri poslovna sastanka. U mome je životu nemoguće moguće još od djetinjstva. Roditelji su me u osnovnoj školi prebacili u drugu, od našeg doma poprilično udaljenu školu jer su me ravnateljica i učiteljica smatrale retardiranom. Moji roditelji nisu ni pomišljali pomiriti se s predodžbama obrazovnih autoriteta i ishodili su za mene poseban autobus koji je prevozio samo mene do škole. U novoj školi otkriveno je da su moje drukčije reakcije bile uvjetovane slabijim sluhom, a ne mentalnim sposobnostima - ispričala je Ingrid, koja je danas prva na popisu superpoveznica brzo rastućih tvrtki (Super Connector by Fast Company), dobitnica Forbesove nagrade kao i nagrade “Poduzetnik u izvrsnosti” koju dodjeljuje Northwestern Mutual Global. Upravo je imenovana i 100. zagovornikom Zaklade HearStrong za osobe oštećenog sluha. Magistrirala je arhitekturu na koledžu Savannah za umjetnosti i dizajn, a završila je i MBA studij iz područja poduzetništva na UT u Austinu.

Nefreteta Z. EBERHARD
INGRIDINI SAVJETI ZA POSLOVNI USPJEH

- Prva stvar koju svaki poduzetnik može učiniti kako bi se kretao naprijed je imati mentora. Zatim se usredotočite na ono što želite postići, iskoristite tehnologiju kako biste otvorili nova tržišta i smanjili troškove. Osjećajte se ugodno neugodno. Sve treba vremena i svatko tko gradi ostavštinu mora ponekad prohodati kroz vatru kako bi došao do druge strane. Uvijek učite, ostanite autentični. Najvažnija prednost koju donosite na stol je vaš vlastiti integritet. Učinite nemoguće mogućim! Kada živite svoj život i pratite svoje strasti prilikom pokretanja svojeg posla, sve je moguće - poručila je Osječankama Vanderveldt.

Možda ste propustili...

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

Najčitanije iz rubrike