Regija
DAN OPĆINE JAKŠIĆ

Nagrađeni Čiček, Marković, Šuster i HKUD “Slavonija”
Objavljeno 6. prosinca, 2017.

JAKŠIĆ

Polaganjem vijenaca podno spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu iz Općine Jakšić započelo je obilježavanje Dana općine i blagdana njihove zaštitnice sv. Barbare. Vijence su uz načelnika općine i članove Općinskog vijeća položili i roditelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i stanovnici Jakšića. Služena je i sv. misa u župnoj crkvi sv. Barbare, a u svečanoj dvorani Honda održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

Svečanoj sjednici nazočili su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zamjenik župana Željko Jakopović, gradonačelnice Pakraca i Pleternice, gradonačelnici Kutjeva, Lipika i Požege sa zamjenicima, načelnici i zamjenici općina Brestovac, Velika, Kaptol i Čaglin, načelnik prijateljskog Brinja, predstavnici javnih poduzeća, županijskih ustanova i institucija, predstavnici vojske i policije, kulturnih i društvenih institucija, predstavnici udruga s područja općine Jakšić, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, roditelji i obitelji poginulih branitelja, brojni gospodarstvenici iz Požeštine i Jakšića i vijećnici Općinskog vijeća općine Jakšić.

Izvješće o radu u protekloj godini podnio je načelnik općine Ivica Kovačević te iznio planove za buduće razdoblje.

Dan općine prigoda je i da se zahvali zaslužnim pojedincima i udrugama za njihov nesebičan rad i doprinos zajednici, pa su tako priznanje iz ruku načelnika Kovačevića, njegova zamjenika Mile Barišića i zamjenika predsjednika vijeća primili: Vladimir Čiček za dugogodišnji rad u sportskom, folklornom i društvenom radu; Rea Marković, učenica 8. razreda OŠ “Mladost” Jakšić, za uspjeh na državnom natjecanju; Vesna Šuster, učiteljica razredne nastave OŠ, za uspjehe u nastavi; i HKUD “Slavonija” Jakšić za dugogodišnja ostvarenja i predstavljanja jakšičkog kraja. AGM Kruna

Najčitanije iz rubrike