Regija
VUKOVAR DARUJE

Za božićnice daju gotovo milijun kuna
Objavljeno 5. prosinca, 2017.

VUKOVAR

I ove godine Grad Vukovar isplatit će božićnicu umirovljenicima čije mirovine ne prelaze 2500 kuna. Ukupno je riječ o 4943 umiroviljenika, s tim što će oni čija je mirovina do tisuću kuna dobiti po 250 kuna božnićnice, oni s mirovinom od tisuću do 1500 kuna po 200, umirovljenici s mirovinom od 1500 do dvije tisuće kuna po 150, a oni s mirovinom od dvije do dvije i pol tisuće kuna po 100 kuna božićnice. Isplata počinje danas u Fini i trajat će do posljednjeg dana siječnja iduće godine, najavljeno je na konferenciji za novinare u gradskoj upravi. Dogradonačelnik Marijan Pavliček naglasio je kako će ukupno za tu namjenu iz gradskog proračuna biti izdvojeno 900 tisuća kuna.

- U dane blagdana želimo pripomoći starijim sugrađanima, ali i onima koji su socijalno ugroženi, pa će za 260 korisnika prava na naknadu za troškove stanovanja biti isplaćena jednokratna novčana pomoć u iznosu od 250 kuna - rekao je Pavliček.

Iz Grada ističu i kako su korisnici pučke kuhinje jedna od najugroženijih skupina Vukovaraca, a njihov broj, ovisno o mjesecu, varira od 70 do 80. Za njih su osigurani prigodni poklon-paketi hrane i osnovnih higijenskih potrepština u vrijednosti od 180 kuna, koje će korisnici pučke kuhinje moći preuzeti u prostorijama kuhinje od 18. do 22. prosinca.

Iz Grada pozivaju korisnike inozemnih mirovina, ali i sve umirovljenike koji eventualno nisu na popisu za isplatu božićnice, da dođu u gradsku upravu podnijeti zahtjev kako bi što prije ostvarili pravo na božićnicu.D.K.

Možda ste propustili...

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike