Mozaik
SASSJA PORUČUJE “NO PROBLEMO”

Predstavila novi album i spot za pjesmu “Stube”
Objavljeno 6. prosinca, 2017.

"No problemo" Sassjin je drugi album na kojemu je radila protekle dvije godine. Njezin posljednji album "Taktički praktično" odjeknuo je među publikom i kritičarima te ostavio neizbrisiv trag na regionalnoj sceni. Kao i na prethodnom, na novom albumu Sassja je okupila izvrsnu međunarodnu ekipu; Jaka Berger iz Ludovik materiala odsvirao je gitare na “No problemo”, Benjamin Ziervogel violine na „Ništa“, a scratch na "Nek je živa glava" napravio je Kpow. Erol Zejnilović iz Elementala odsvirao je gitaru na jednoj pjesmi, a Ante Zvonimir Stamać napravio je glazbu za pjesmu "S njom". Darko Rundek gostovao je na pjesmi “Savana” za koju se uskoro snima i spot. Mastering albuma i miks za sve pjesme radio je Kantriman.

- Neke pjesme nose bendovski zvuk, a druge opet drže samo do elektronike i basa. To mi je bio i izazov na ovom albumu; napraviti što više različitih bas-podžanrova koje volim. Teme su različite, kao i do sada, pisala sam o svemu što mi je smetalo ili me je razveselilo. Pisala sam o ljubavi, smrti, nasilju, Tuzli i mahali, o Njemačkoj, FMJAMu, modernom vremenu društvenih mreža, stanju u državi, slobodi i levatima kojima nije problem. Prošli album zvao se "Taktički praktično" jer je na taj način bio i napravljen, a isto je i s ovim "No problemo". Sve situacije i ljudi koji su me inspirirali za pjesmu "No problemo" slični su stvarnim iskustvima u protekle dvije godine. I opet sam se snašla, izvukla, napravila svoj tim i izgurala svoje ideje - rekla je Sassja. Promocija pjesme i spota za novi singl “Stube” priređena je u Tuzli u okviru 16 dana aktivizma protiv nasilja.

 

 

 

- Razmišljala sam o vezama koje nisu dobre za nas, a ostajemo u njima. Razmišljanje je počelo s prijateljskim vezama, pa do ljubavnih veza u kojima postoji psihičko zlostavljanje, a da mi toga i nismo svjesni. Istu misao proširila sam i na fizičko zlostavljanje. Nisam bila žrtva nasilja, a ne znam ni da su meni bliske osobe žrtve, što ne znači da se to ne događa. "Samo jednom" i "promijenit će se on" zna trajati godinama i zbog toga se najiskrenije nadam da će pjesma napraviti promjenu bar u jednoj obitelji – rekla je Sassja. T.K.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

AMERIČKE RADIO POSTAJE

I hit Deana Martina vrijeđa aktiviste?

2

SANJA MIJAC GASTROBLOGERICA IZ VIROVITICE

Moja knjiga "Iz života domaćice" miriše na bakino dvorište

3

INTERNATIONAL FILM FESTIVAL & AWARDS MACAO

Filmski glamur i zvijezde u gradu kocke i zabave