Regija
KOMLETINCI

Obilježena 26. godišnjica pogibije branitelja
Objavljeno 4. prosinca, 2017.

Polaganjem vijenaca te komemorativnim skupom u spomen-parku na Trgu Emerika Gašića u Komletincima je obilježena 26. godišnjica pogibije branitelja toga mjesta pripadnika 105. bjelovarske brigade, 109. vinkovačke brigade, 11. domobranske pukovnije, 3. i 5. gardijske brigade te pripadnika MUP-a i HOS-a.
U obrani Komletinaca u jesen 1991. poginula su 44 branitelja i civila, a na području grada Otoka, kojemu Komletinci danas pripadaju, poginula su 74 branitelja, što dovoljno govori o težini te bojišnice, rekao je Josip Šarić, otočki gradonačelnik.
Činjenica da ljudi u ratu nisu branili samo svoj dom već cijelu Hrvatsku posebno je osjetna na ovom ratištu, gdje je živote izgubilo 44 branitelja, a bilo ih je iz svih dijelova Hrvatske, od Komletinaca do Dubrovnika, posebno velik broj onih iz Bjelovara.

'Tu je poginulo stvarno dosta Bjelovarčana, poginulo je dosta boraca iz cijele Hrvatske, to je samo pokazatelj da se Hrvatska branila ne tamo odakle smo, nego tamo gdje je trebalo,” rekao je Dinko Tandara, pomoćnik ministra branitelja.

U komletinačkoj crkvi Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije služena je misa zadušnica za sve poginule u agresiji.
Mario Kokaj

Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

Najčitanije iz rubrike