Novosti
RADIĆ OSTAJE PREDSJEDNIK

Bez ponavljanja izbora u osječkom HDZ-u
Objavljeno 5. prosinca, 2017.

Vezani članci

NESLUŽBENI REZULTATI IZBORA

Ivan Radić novi je šef osječkog HDZ-a

Izbori za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Osijek neće biti ponovljeni, doznali smo u ponedjeljak navečer od županijskog stranačkog izbornog povjerenstva. U nedjelju su, naime, održani unutarstranački izbori, na kojima je na glasovanje izišlo 1200 članova, a više je glasova otišlo Ivanu Radiću, čiji je protukandidat bio Domagoj Mikulić. Iako nitko nije osporavao Radićevu pobjedu za približno 120 glasova, još tijekom izbora zabilježene su određene nepravilnosti, pa se odmah u ponedjeljak ujutro pojavila informacija da će se izbori ponoviti, i to već krajem idućeg tjedna. Potom je došla informacija kako se poražena strana neće žaliti i da ponavljanje izbora nije opcija. Sporan je navodno bio samo jedan glasački listić. Izbore je pristao komentirati jedino Ivan Anušić, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a.

- Nitko ne dvoji da je kandidat Radić dobio veći broj glasova, ali i da su tijekom izbora utvrđene određene nepravilnosti. Moje je razmišljanje da ne treba doći do ponavljanja izbora - rekao je Anušić.

I pobjednik izbora Radić u ponedjeljak prijepodne nam je rekao kako smatra da bi svako ponavljanje izbora naštetilo stranci.

- Moja je pobjeda jasna. Nisam sudjelovao u organiziranju ni provođenju izbora, pa neka odgovor daju oni koji su za to bili zaduženi - rekao nam je Radić. “Velik odaziv stranačkih članova, i onih koji su dali povjerenje Domagoju Mikuliću, dokaz je kako su voljni sudjelovati u kreiranju novog stranačkog djelovanja u ovom gradu”, rekao je Radić. D.Kuštro

SPORNA DVA IZBORNA MJESTA

Kako stoji u zapisniku HDZ-ova gradskog izbornog povjerenstva, rezultati izbora su neutvrđeni za dva izborna mjesta. Članak 90. Propisnika o provođenju unutarstranačkih izbora i izbora tijela i dužnosnika HDZ-a propisuje da se na tim biračkim mjestima izbori trebaju ponoviti. Tu je odluku na koncu ipak poništilo stranačko županijsko izborno povjerenstvo.

Možda ste propustili...